Nadýchané, jemné a vláčné piškotové těsto je dobré samo o sobě. Se šlehačkou a griliášem vás však vynese do oblak.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce vyšlehejte ručním šlehačem s cukrem do světlé nadýchané pěny (trvá to asi 5 minut), pak vmíchejte mouku a nakonec 50 ml vody a tuk. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem, zlehka rozetřete dohladka a pečte 8–10 minut.
Pak zvyšte teplotu v troubě na 200 °C. Další plech vyložte pečicím papírem a vsypte na něj cukr. Rozprostřete ho po celé ploše plechu a dejte péct na 10–12 minut, aby cukr začal zlátnout a rozpouštět se. Mezitím na pánvi nasucho opražte mandle. Plech s cukrem vyndejte a na cukr vsypte plátky mandlí. Nechte vše vychladnout a rozmixujte nahrubo v robotu.
Šlehačku vyšlehejte dotuha. Plát těsta rozdělte na 3 stejně velké díly. Na první naneste třetinu šlehačky, posypte mandlovým griliášem, přiklopte druhým dílem, potřete šlehačkou, posypte griliášem a totéž zopakujte i s posledním dílem. Hotový moučník krájejte na řezy.
NĚCO NAVÍC
Krém můžete v sezoně doplnit čerstvými jahodami či malinami.
Komentáře
Ahoj, můžete mi prosím říct, jak velký má být plech? Děkuji
Určitě na jeden z těch klasických plechů, co bývají v každé troubě. Obdélníkový (tušíme, že je velký 35x42 cm) nebo čtvercový, jehož velikost v cm bohužel z hlavy nevykouzlíme, ale vejde se do klasické trouby akorát. Samozřejmě, pokud máte troubu nadstandardních rozměrů a díky tomu i větší plechy, připravte těsta více a náplně taky :-)!