Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dort se šlehačkou a mandlovým griliášem

Dort se šlehačkou a mandlovým griliášem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dort se šlehačkou a mandlovým griliášem

4.3/5 Počet hodnocení: 23
Do hodiny Velmi snadné Na 12-16 tenkých řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3804 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 352 g
Tuky 221 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchané, jemné a vláčné piškotové těsto je dobré samo o sobě. Se šlehačkou a griliášem vás však vynese do oblak.

Suroviny

vejce 5 ks
pokojové teploty
olej 50 ml
lze nahradit rozpuštěným máslem
mandle plátky 30 g

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce vyšlehejte ručním šlehačem s cukrem do světlé nadýchané pěny (trvá to asi 5 minut), pak vmíchejte mouku a nakonec 50 ml vody a tuk. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem, zlehka rozetřete dohladka a pečte 8–10 minut.

2 Pak zvyšte teplotu v troubě na 200 °C. Další plech vyložte pečicím papírem a vsypte na něj cukr. Rozprostřete ho po celé ploše plechu a dejte péct na 10–12 minut, aby cukr začal zlátnout a rozpouštět se. Mezitím na pánvi nasucho opražte mandle. Plech s cukrem vyndejte a na cukr vsypte plátky mandlí. Nechte vše vychladnout a rozmixujte nahrubo v robotu.

3 Šlehačku vyšlehejte dotuha. Plát těsta rozdělte na 3 stejně velké díly. Na první naneste třetinu šlehačky, posypte mandlovým griliášem, přiklopte druhým dílem, potřete šlehačkou, posypte griliášem a totéž zopakujte i s posledním dílem. Hotový moučník krájejte na řezy.

NĚCO NAVÍC
Krém můžete v sezoně doplnit čerstvými jahodami či malinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Komentáře

24.10.2016 19:45

Ahoj, můžete mi prosím říct, jak velký má být plech? Děkuji

25.10.2016 10:00

Určitě na jeden z těch klasických plechů, co bývají v každé troubě. Obdélníkový (tušíme, že je velký 35x42 cm) nebo čtvercový, jehož velikost v cm bohužel z hlavy nevykouzlíme, ale vejde se do klasické trouby akorát. Samozřejmě, pokud máte troubu nadstandardních rozměrů a díky tomu i větší plechy, připravte těsta více a náplně taky :-)!

Apetit magazín

Dokonalá rychlovka: Jak snadno připravit skvostné masové koule
  • Tipy a triky

Dokonalá rychlovka: Jak snadno připravit skvostné masové koule

Dají se různě ochucovat a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě, na grilu či smažit a taky mrazit. Podávat s omáčkou nebo bez. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první....
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč