Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: kuřecí maso na grilu

Jak na to: kuřecí maso na grilu
sdílet:

Kuřecí maso má tendence k vysychání a poněkud mdlé chuti. S jeho úpravou je proto třeba si vyhrát.

Naložte kuřecí maso do fantastických marinád, které mu dodají chuť a zároveň ho změkčí. Nebojte se experimentovat a marinády vylaďte velmi osobitě. Spojit můžete med s hořčicí, pepř s křenem, bylinky s octem i česnek s olivovým olejem. V receptu na kuřecí špízy s cuketou a paprikou jsme využili kombinaci thajské chilli pasty a jemného kokosového mléka. Kousky masa na špejli se lépe jedí, a navíc vám při grilování nebudou propadávat mřížkou do žhavého uhlí.



Osvědčeným trikem je také naložení kuřecího masa do jogurtu. Ochutit ho můžete třeba směsí indického koření. Šťavnatost a vůni předá masu i náplň ze sýra, oleje a bylinek. Sýrová pasta se opatrně vetře pod kůži a pak stačí už jen kuře grilovat. V receptu na plněná kuřecí prsa jsme do náplně použili parmazán a bazalku. Pochutnáte si!

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...