0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: kuřecí maso na grilu

Jak na to: kuřecí maso na grilu
sdílet:

Kuřecí maso má tendence k vysychání a poněkud mdlé chuti. S jeho úpravou je proto třeba si vyhrát.

Naložte kuřecí maso do fantastických marinád, které mu dodají chuť a zároveň ho změkčí. Nebojte se experimentovat a marinády vylaďte velmi osobitě. Spojit můžete med s hořčicí, pepř s křenem, bylinky s octem i česnek s olivovým olejem. V receptu na kuřecí špízy s cuketou a paprikou jsme využili kombinaci thajské chilli pasty a jemného kokosového mléka. Kousky masa na špejli se lépe jedí, a navíc vám při grilování nebudou propadávat mřížkou do žhavého uhlí.



Osvědčeným trikem je také naložení kuřecího masa do jogurtu. Ochutit ho můžete třeba směsí indického koření. Šťavnatost a vůni předá masu i náplň ze sýra, oleje a bylinek. Sýrová pasta se opatrně vetře pod kůži a pak stačí už jen kuře grilovat. V receptu na plněná kuřecí prsa jsme do náplně použili parmazán a bazalku. Pochutnáte si!

Související články

Jak připravit gril ke grilování
  • Tipy a triky

Jak připravit gril ke grilování

Před grilováním je třeba gril pořádně očistit. Nechcete přece jíst spolu se steaky také připálené zbytky jídla z minulé party. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit