Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3009 kcal
Bílkoviny 155 g
Sacharidy 217 g
Tuky 144 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je to přesně ta omáčka k potírání, kterou jste vždycky chtěli mít na kuřeti – nasládlá a pikantní. Opravdu nevíme, jestli vám dvě paličky na porci budou stačit...

Související recepty

Suroviny

suché
třtinový cukr 200 g
sójová omáčka 125 ml
zázvor (čerstvý) 2 PL
jemně strouhaný
česnek 1 stroužek
drcený
nebo kuřecí paličky
sůl
hrubá
k podávání
polníček
k podávání

Postup

1

Víno, třtinový cukr, sójovou omáčku, zázvor a česnek dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Ztlumte a nechte bublat, až zhoustne do konzistence medu. Trvá to asi 35–40 minut. Nechte vychladnout.

2

Ostrým nožem udělejte do kuřecích paliček po obou stranách 3 šikmé zářezy. Položte paličky na gril, potřete je připravenou omáčkou a posypte hrubou solí. Přiklopte gril a grilujte 4 minuty.

3

Obraťte, znovu potřete omáčkou, znovu přiklopte a grilujte dalších 4–5 minut. Postup opakujte – grilujte celkem asi 20 minut, až bude kuře hotové i u kosti. Podávejte s lehkým salátem z rajčat a drobných lístků.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/7

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...