0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované kuřecí paličky s lepkavou glazurou

Grilované kuřecí paličky s lepkavou glazurou

4.4/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3009 kcal
Bílkoviny 155 g
Sacharidy 217 g
Tuky 144 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je to přesně ta omáčka k potírání, kterou jste vždycky chtěli mít na kuřeti – nasládlá a pikantní. Opravdu nevíme, jestli vám dvě paličky na porci budou stačit...

Suroviny

suché
třtinový cukr 200 g
sójová omáčka 125 ml
zázvor (čerstvý) 2 PL
jemně strouhaný
česnek 1 stroužek
drcený
nebo kuřecí paličky
sůl
hrubá
k podávání
polníček
k podávání

1 Víno, třtinový cukr, sójovou omáčku, zázvor a česnek dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Ztlumte a nechte bublat, až zhoustne do konzistence medu. Trvá to asi 35–40 minut. Nechte vychladnout.

2 Ostrým nožem udělejte do kuřecích paliček po obou stranách 3 šikmé zářezy. Položte paličky na gril, potřete je připravenou omáčkou a posypte hrubou solí. Přiklopte gril a grilujte 4 minuty.

3 Obraťte, znovu potřete omáčkou, znovu přiklopte a grilujte dalších 4–5 minut. Postup opakujte – grilujte celkem asi 20 minut, až bude kuře hotové i u kosti. Podávejte s lehkým salátem z rajčat a drobných lístků.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč