Grilované kuřecí paličky s lepkavou glazurou

Grilované kuřecí paličky s lepkavou glazurou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3127 kcal
Bílkoviny 155 g
Sacharidy 246 g
Tuky 144 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je to přesně ta omáčka k potírání, kterou jste vždycky chtěli mít na kuřeti – nasládlá a pikantní. Opravdu nevíme, jestli vám dvě paličky na porci budou stačit...

Suroviny

víno červené 375 ml
suché
třtinový cukr 200 g
třtinový cukr 2 PL
sójová omáčka 125 ml
zázvor (čerstvý) 2 PL
jemně strouhaný
česnek 1 stroužek
drcený
kuřecí stehna spodní 8 ks
sůl
hrubá
rajčata
k podávání
polníček
k podávání

1 Víno, třtinový cukr, sójovou omáčku, zázvor a česnek dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Ztlumte a nechte bublat, až zhoustne do konzistence medu. Trvá to asi 35–40 minut. Nechte vychladnout.

2 Ostrým nožem udělejte do kuřecích paliček po obou stranách 3 šikmé zářezy. Položte paličky na gril, potřete je připravenou omáčkou a posypte hrubou solí. Přiklopte gril a grilujte 4 minuty.

3 Obraťte, znovu potřete omáčkou, znovu přiklopte a grilujte další 4–5 minut. Postup opakujte – grilujte celkem asi 20 minut, až bude kuře hotové i u kosti. Podávejte s lehkým salátem z rajčat a drobných lístků.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/7

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit