Grilované kuřecí paličky s lepkavou glazurou

Grilované kuřecí paličky s lepkavou glazurou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3127 kcal
Bílkoviny 155 g
Cukr 246 g
Tuky 144 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Je to přesně ta omáčka k potírání, kterou jste vždycky chtěli mít na kuřeti – nasládlá a pikantní. Opravdu nevíme, jestli vám dvě paličky na porci budou stačit...

Suroviny

víno červené 375 ml
suché
třtinový cukr 200 g
třtinový cukr 2 PL
sójová omáčka 125 ml
zázvor (čerstvý) 2 PL
jemně strouhaný
česnek 1 stroužek
drcený
kuřecí stehna spodní 8 ks
sůl
hrubá
rajčata
k podávání
polníček
k podávání

1 Víno, třtinový cukr, sójovou omáčku, zázvor a česnek dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Ztlumte a nechte bublat, až zhoustne do konzistence medu. Trvá to asi 35–40 minut. Nechte vychladnout.

2 Ostrým nožem udělejte do kuřecích paliček po obou stranách 3 šikmé zářezy. Položte paličky na gril, potřete je připravenou omáčkou a posypte hrubou solí. Přiklopte gril a grilujte 4 minuty.

3 Obraťte, znovu potřete omáčkou, znovu přiklopte a grilujte další 4–5 minut. Postup opakujte – grilujte celkem asi 20 minut, až bude kuře hotové i u kosti. Podávejte s lehkým salátem z rajčat a drobných lístků.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit