Je to přesně ta omáčka k potírání, kterou jste vždycky chtěli mít na kuřeti – nasládlá a pikantní. Opravdu nevíme, jestli vám dvě paličky na porci budou stačit...
Suroviny
Postup
Víno, třtinový cukr, sójovou omáčku, zázvor a česnek dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Ztlumte a nechte bublat, až zhoustne do konzistence medu. Trvá to asi 35–40 minut. Nechte vychladnout.
Ostrým nožem udělejte do kuřecích paliček po obou stranách 3 šikmé zářezy. Položte paličky na gril, potřete je připravenou omáčkou a posypte hrubou solí. Přiklopte gril a grilujte 4 minuty.
Obraťte, znovu potřete omáčkou, znovu přiklopte a grilujte dalších 4–5 minut. Postup opakujte – grilujte celkem asi 20 minut, až bude kuře hotové i u kosti. Podávejte s lehkým salátem z rajčat a drobných lístků.