Placaté grilované kuře

Placaté grilované kuře

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Více než hodinu Snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 646 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 22 g
Tuky 45 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je až neuvěřitelné, co udělá obyčejné ‚rozplácnutí‘ s chutí kuřete. Přesvědčte se o tom sami!

Suroviny

kuře 1 ks
zhruba 1,3kg, upravené naplocho (viz. Jak na věc)
pivo světlé
lze nahradit vodou, na potření
citron 2 ks
rozčtvrcený, k podávání
Na marinádu
olivový olej 3 PL
plus trocha k podávání
paprika pálivá 1 ČL
plus trocha k podávání
česnek 1 stroužek
rozdrcený
citron 1 ks
kůra a šťáva
sůl
pepř

Postup

1

Smíchejte suroviny na marinádu a směsí potřete kuře ze všech stran. Nechte aspoň půl hodiny marinovat v chladničce.

2

Položte kuře do středu grilu a opékejte pět minut z každé strany. Pak ho odsuňte ke kraji, pravidelně otáčejte a sem tam potřete pivem či vodou.

3

Než kuře sundáte z grilu, nařízněte maso mezi stehny a hrudní kostí a přesvědčte se, že je propečené: mělo by být bílé a pevné.

4

Sejměte a nechte zakryté deset až patnáct minut odpočívat. Naporcujte, pokapejte citronovou šťávou i olivovým olejem a posypte  paprikou. Podávejte s dílky citronu.

Na pánvi 
Pánev rozpalte na střední teplotu a kuře pečte dvacet až třicet minut z obou stran pod pokličkou z woku – pára napomůže vaření. Kdyby se vám kuře zdálo suché, zakápněte ho trochou piva či vody.

Komentáře

Anonym

Že vraj viď Jak na věc - a kde nič, tu nič! A pritom bez toho ten recept nie že je neúplný - ale chýba mu to podstatné!!! Aký zmysel má uverejnenie takéhoto receptu na internete keď si tak či tak musím pozrieť tlačený časopis?

Anonym

Jako upoutávka na ten časák, Aiculiku!

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit