0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Placaté grilované kuře

Placaté grilované kuře

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 646 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 22 g
Tuky 45 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je až neuvěřitelné, co udělá obyčejné ‚rozplácnutí‘ s chutí kuřete. Přesvědčte se o tom sami!

Suroviny

kuře 1 ks
zhruba 1,3kg, upravené naplocho (viz. Jak na věc)
pivo světlé
lze nahradit vodou, na potření
citron 2 ks
rozčtvrcený, k podávání
Na marinádu
olivový olej 3 PL
plus trocha k podávání
paprika mletá pálivá 1 ČL
plus trocha k podávání
česnek 1 stroužek
rozdrcený
citron 1 ks
kůra a šťáva
sůl
pepř

Postup

1

Smíchejte suroviny na marinádu a směsí potřete kuře ze všech stran. Nechte aspoň půl hodiny marinovat v chladničce.

2

Položte kuře do středu grilu a opékejte pět minut z každé strany. Pak ho odsuňte ke kraji, pravidelně otáčejte a sem tam potřete pivem či vodou.

3

Než kuře sundáte z grilu, nařízněte maso mezi stehny a hrudní kostí a přesvědčte se, že je propečené: mělo by být bílé a pevné.

4

Sejměte a nechte zakryté deset až patnáct minut odpočívat. Naporcujte, pokapejte citronovou šťávou i olivovým olejem a posypte  paprikou. Podávejte s dílky citronu.

Na pánvi 
Pánev rozpalte na střední teplotu a kuře pečte dvacet až třicet minut z obou stran pod pokličkou z woku – pára napomůže vaření. Kdyby se vám kuře zdálo suché, zakápněte ho trochou piva či vody.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

Anonym

Že vraj viď Jak na věc - a kde nič, tu nič! A pritom bez toho ten recept nie že je neúplný - ale chýba mu to podstatné!!! Aký zmysel má uverejnenie takéhoto receptu na internete keď si tak či tak musím pozrieť tlačený časopis?

Anonym

Jako upoutávka na ten časák, Aiculiku!

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit