Je až neuvěřitelné, co udělá obyčejné ‚rozplácnutí‘ s chutí kuřete. Přesvědčte se o tom sami!
Postup
Smíchejte suroviny na marinádu a směsí potřete kuře ze všech stran. Nechte aspoň půl hodiny marinovat v chladničce.
Položte kuře do středu grilu a opékejte pět minut z každé strany. Pak ho odsuňte ke kraji, pravidelně otáčejte a sem tam potřete pivem či vodou.
Než kuře sundáte z grilu, nařízněte maso mezi stehny a hrudní kostí a přesvědčte se, že je propečené: mělo by být bílé a pevné.
Sejměte a nechte zakryté deset až patnáct minut odpočívat. Naporcujte, pokapejte citronovou šťávou i olivovým olejem a posypte paprikou. Podávejte s dílky citronu.
Na pánvi
Pánev rozpalte na střední teplotu a kuře pečte dvacet až třicet minut z obou stran pod pokličkou z woku – pára napomůže vaření. Kdyby se vám kuře zdálo suché, zakápněte ho trochou piva či vody.
Komentáře