0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak péct dokonalé dortové korpusy

Vláčný zázvorovo-datlový dort
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Korpusy, koláče a lité buchty se občas neupečou tak, jak by měly. Přehledně jsme pro vás shrnuli nejběžnější příčiny problémů.

Vyklenutý vršek

  • Moc horká trouba.
  • Forma byla v troubě moc vysoko.

Propadlý střed

  • Málo zahřátá trouba.
  • Příliš brzy jste otevřeli dvířka.
  • Nedostatečně dlouhá doba pečení.

Nerovnoměrný povrch

  • Těsto nedostatečně srovnané do formy.
  • Nerovná mřížka v troubě.

Těsto utíká z formy

  • Příliš mnoho kypřidla.
  • Příliš malá či nízká forma.

Dírkovaná struktura

  • Příliš mnoho kypřidla.
  • Špatně promíchaná mouka a kypřidlo.

Příliš tmavé okraje

  • Použili jste formu s černým vnitřkem. Příště zkuste světle či stříbrně zbarvenou.
Připravila Stanislava Moravcová ml. Vyšlo v časopise Apetit.

Související články

Upečte dokonalý narozeninový dort
  • Zajímavosti

Upečte dokonalý narozeninový dort

Šéfcukrář Lukáš Pohl vám na kurzu prozradí, jak na nadýchaný mechový korpus i šlehaný francouzský krém a jeho obměny. Naučíte se připravit dekorace z čokolády a potáhnout dort pravým marcipánem nebo čokoládovou glazurou. Dort, který na...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit