Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak péct dokonalé dortové korpusy

Vláčný zázvorovo-datlový dort
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Korpusy, koláče a lité buchty se občas neupečou tak, jak by měly. Přehledně jsme pro vás shrnuli nejběžnější příčiny problémů.

Vyklenutý vršek

  • Moc horká trouba.
  • Forma byla v troubě moc vysoko.

Propadlý střed

  • Málo zahřátá trouba.
  • Příliš brzy jste otevřeli dvířka.
  • Nedostatečně dlouhá doba pečení.

Nerovnoměrný povrch

  • Těsto nedostatečně srovnané do formy.
  • Nerovná mřížka v troubě.

Těsto utíká z formy

  • Příliš mnoho kypřidla.
  • Příliš malá či nízká forma.

Dírkovaná struktura

  • Příliš mnoho kypřidla.
  • Špatně promíchaná mouka a kypřidlo.

Příliš tmavé okraje

  • Použili jste formu s černým vnitřkem. Příště zkuste světle či stříbrně zbarvenou.
Připravila Stanislava Moravcová ml. Vyšlo v časopise Apetit.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...