Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak péct dokonalé dortové korpusy

Vláčný zázvorovo-datlový dort
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Korpusy, koláče a lité buchty se občas neupečou tak, jak by měly. Přehledně jsme pro vás shrnuli nejběžnější příčiny problémů.

Vyklenutý vršek

  • Moc horká trouba.
  • Forma byla v troubě moc vysoko.

Propadlý střed

  • Málo zahřátá trouba.
  • Příliš brzy jste otevřeli dvířka.
  • Nedostatečně dlouhá doba pečení.

Nerovnoměrný povrch

  • Těsto nedostatečně srovnané do formy.
  • Nerovná mřížka v troubě.

Těsto utíká z formy

  • Příliš mnoho kypřidla.
  • Příliš malá či nízká forma.

Dírkovaná struktura

  • Příliš mnoho kypřidla.
  • Špatně promíchaná mouka a kypřidlo.

Příliš tmavé okraje

  • Použili jste formu s černým vnitřkem. Příště zkuste světle či stříbrně zbarvenou.
Připravila Stanislava Moravcová ml. Vyšlo v časopise Apetit.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...
AD
Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás
  • Zajímavosti

Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás

Venku je konečně krásně a nás čeká nesnadné rozhodování. Půjdeme na výlet, do bazénu nebo se jen tak natáhneme na lehátko na terase nebo zahradě? A co budeme vlastně jíst? Jenže komu by se v horku chtělo stát u sporáku. Objednejte si přesně...