0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak péct dokonalé dortové korpusy

Vláčný zázvorovo-datlový dort
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Korpusy, koláče a lité buchty se občas neupečou tak, jak by měly. Přehledně jsme pro vás shrnuli nejběžnější příčiny problémů.

Vyklenutý vršek

  • Moc horká trouba.
  • Forma byla v troubě moc vysoko.

Propadlý střed

  • Málo zahřátá trouba.
  • Příliš brzy jste otevřeli dvířka.
  • Nedostatečně dlouhá doba pečení.

Nerovnoměrný povrch

  • Těsto nedostatečně srovnané do formy.
  • Nerovná mřížka v troubě.

Těsto utíká z formy

  • Příliš mnoho kypřidla.
  • Příliš malá či nízká forma.

Dírkovaná struktura

  • Příliš mnoho kypřidla.
  • Špatně promíchaná mouka a kypřidlo.

Příliš tmavé okraje

  • Použili jste formu s černým vnitřkem. Příště zkuste světle či stříbrně zbarvenou.
Připravila Stanislava Moravcová ml. Vyšlo v časopise Apetit.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...