0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak přiklápět maso na grilu

maso na grilu
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Větším kusům masa na grilu nebo grilovací desce prospěje, když je shora přiklopíte – budou rovnoměrněji a rychleji propečené.

 

Pokud máte gril bez víka, pomůže vám třeba obrácená obyčejná nerezová miska, hliníková grilovací miska nebo pekáček, víko k woku nebo samotný wok. Všechno pochopitelně přiměřené velikosti. Pozor ale na dřevěné nebo plastové součásti ,poklopu‘!

Improvizované víko sejměte z grilu pomocí kleští a složené utěrky, popřípadě bavlněného hadříku. 

Pod poklopem se vám bude dobře grilovat vykostěná jehněčí kýta, ,ploché‘ kuře, roláda z krůtích prsou, vepřové ramínko nebo vykostěné kotlety v celku.

Související články

AD
Vše pro vaši chytrou grilovačku

Vše pro vaši chytrou grilovačku

Ať už jste s přáteli, rodinou, na chatě či chalupě, nebo doma na terase, je nejlepší čas na pořádnou grilovačku. Základ úspěchu? Kvalitní a čerstvé suroviny a zejména maso! ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit