Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sezóna kompotů, čalamád a džemů: Jak připravit sklenice a víčka na zavařování

Sklenice na zavařování
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bojujete s přebytky letní sezony, potřebujete zavařit meruňky, švestky, okurky, připravit hruškové nebo jablečné kompoty? Borůvky z lesa čekají v bandasce na svou chvíli, houby v košíku také.  V řadě na zavařovací hrnec stojí i čalamády, čatní, džemy, kečupy? Mějte na paměti, že sklenice, ve kterých bude úroda spočívat následující měsíce, musejí být dokonale čisté!

Sterilace sklenic

Sklenice důkladně umyjte a pak je 10 minut při 100 °C zahřívejte v troubě na plechu s vodou, jako byste zavařovali.

Také je stačí umýt v horké vodě se saponátem nebo v myčce na nejvyšší teplotu a pak prolít horkou vodou. To stejné platí i pro víčka.

Plnění

Džemy plňte do vysušených sklenic. Naplněné sklenice s džemy stačí otočit dnem vzhůru a ponechat tak do rána.

Kam pro ně

Pokud si recyklované nenastřádáte během roku, sklenice i víčka jsou v sezoně běžně k dostání v domácích potřebách i v hypermarketech.

  • Na zavařeniny jsou ideální široké sklenice o malém objemu.
Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Comments

12.09.2015 08:15

super, díky za radu

Apetit magazín