0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit sklenice a víčka na zavařování

Jak připravit sklenice a víčka na zavařování
sdílet:

Bojujete s přebytky letní sezony, potřebujete zavařit meruňky, švestky, okurky, připravit hruškové nebo jablečné kompoty? Borůvky z lesa čekají v bandasce na svou chvíli, houby v košíku také.  V řadě na zavařovací hrnec stojí i čalamády, čatní, džemy, kečupy? Mějte na paměti, že sklenice, ve kterých bude úroda spočívat následující měsíce, musejí být dokonale čisté!

Sterilace sklenic

  • Sklenice důkladně umyjte a pak je 10 minut při 100 °C zahřívejte v troubě na plechu s vodou, jako byste zavařovali.
  • Také je stačí umýt je v horké vodě se saponátem nebo v myčce na nejvyšší teplotu a pak prolít horkou vodou. To platí i pro víčka.

Plnění

  • Džemy plňte do vysušených sklenic. 
  • Potřísněné okraje sklenic otřete, až pak uzavřete víčkem.
  • Kompoty, povidla, čalamády, nakládané okurky a houby je potřeba ještě zavařit - sterilovat.
  • Naplněné sklenice s džemy stačí otočit dnem vzhůru a ponechat tal do rána.

Kam pro ně

  • Pokud si recyklované nenastřádáte během roku, sklenice i víčka jsou v sezoně běžně k dostání v domácích potřebách i v hypermarketech.
  • Na zavařeniny jsou ideální malé objemy v širokých sklenicích.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Comments

jan pejpal

super, díky za radu

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč