Jak připravit sklenice a víčka na zavařování

sdílet:
Zavařujete plody letní sezony? Nezapomeňte, že sklenice a víčka musejí být čisté.

+ STERILIZACE Sklenice důkladně umyjte a pak je 10 minut při 100 °C zahřívejte v troubě na plechu s vodou, jako byste zavařovali. Anebo je jen stačí umýt je v horké vodě se saponátem nebo v myčce na co nejvyšší teplotu a pak prolít horkou vodou. To platí i pro víčka.

+ PLNĚNÍ Džemy plňte do vysušených sklenic. Nabírejte je od středu hrnce, aby byly co nejteplejší.

+ KAM PRO NĚ Pokud si je nenastřádáte, sklenice i víčka jsou v sezoně k dostání v domácích potřebách i v hypermarketech. Na zavařeniny jsou ideální malé objemy.

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit