0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Angreštový džem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5 / 5. Počet hodnocení: 43
Do hodiny Snadné Na cca 1¼ litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3954 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 976 g
Tuky 0 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Představte si čerstvé křupavé pečivo a k němu lahodný džem z angreštu a jablek. Pusťte se do zavařování! 

Suroviny

angrešt 1 kg
jablko 200 g
kyselejší
krupicový cukr 0.5 kg
cukr 350 g
kyselina citronová 1 ČL

Postup

1

1 kg angreštu, očištěného, vařte za stálého míchání s 200 g kyselejších jablek, očištěných a nastrouhaných, a ½ kg krupicového cukru (můžete přidat rozčtvrcený vanilkový lusk).

2

Až směs zhoustne (asi po půl hodině), přidejte 350 g cukru a vrchovatou lžičku kyseliny citronové a asi pět minut vařte, aby směs byla kompaktní, případně doslaďte a znovu provařte.

Související články

Léto ve sklenici: uvařte domácí džem
  • ARCHIV / nepridavat nove

Léto ve sklenici: uvařte domácí džem

Ovoce podle chuti Džem můžete připravit prakticky z jakéhokoli ovoce. Kromě oblíbených meruněk, jahod, borůvek nebo třešní můžete na džem zpracovat například také červený meloun, višně, angrešt a další pozapomenuté plody. Jen si...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit