Představte si čerstvé křupavé pečivo a k němu lahodný džem z angreštu a jablek. Pusťte se do zavařování a připravte si domácí angreštový džem, který oceníte hlavně v zimě!
Suroviny
angrešt
1
kg
očištěný (zbavený bubáků a stopek)
jablko
200
g
kyselejší, očištěná a nastrouhaná
krupicový cukr
850
g
vanilkový lusk
½
ks
semínka vyškrábnutá, nemusí být
kyselina citronová
1
ČL
vrchovatá
Postup
1
Angreštu vařte za stálého míchání s nastrouhanými jablky a 500 g krupicového cukru. Můžete přidat i semínka z vanilkového lusku a prázdný lusk.
2
Až směs zhoustne (asi po půl hodině), přidejte zbylých 350 g cukru a kyselinu citronovou a asi 5 minut vařte, aby směs byla kompaktní, případně doslaďte a znovu provařte.
3
Co nejvíc horký džem plňte do sterilizovaných sklenic a uzavřete sterilizovaným víčkem. Džem naplněný ve sklenicích můžete i zavařit.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x letní džem(10 receptů )
- Meruňkového džemu už máte dost? Vyberte si z 26 originálních receptů na zavařeniny(26 receptů )