Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Angreštový džem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 69
Do 90 minut Snadné Na cca 1¼ litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4087 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 992 g
Tuky 4 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Představte si čerstvé křupavé pečivo a k němu lahodný džem z angreštu a jablek. Pusťte se do zavařování a připravte si domácí angreštový džem, který oceníte hlavně v zimě! 

Suroviny

očištěný (zbavený bubáků a stopek)
jablko 200 g
kyselejší, očištěná a nastrouhaná
semínka vyškrábnutá, nemusí být
kyselina citronová 1 ČL
vrchovatá

Postup

1

Angreštu vařte za stálého míchání s nastrouhanými jablky a 500 g krupicového cukru. Můžete přidat i semínka z vanilkového lusku a prázdný lusk.

2

Až směs zhoustne (asi po půl hodině), přidejte zbylých 350 g cukru a kyselinu citronovou a asi 5 minut vařte, aby směs byla kompaktní, případně doslaďte a znovu provařte.

3

Co nejvíc horký džem plňte do sterilizovaných sklenic a uzavřete sterilizovaným víčkem. Džem naplněný ve sklenicích můžete i zavařit.  

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín