Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do hodiny Snadné Na cca 1¼ litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3954 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 976 g
Tuky 0 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Představte si čerstvé křupavé pečivo a k němu lahodný džem z angreštu a jablek. Pusťte se do zavařování! 

Suroviny

angrešt 1 kg
jablka 200 g
kyselejší
krupicový cukr 0.5 kg
cukr 350 g
1 ČL
kyselina citronová

1 1 kg angreštu, očištěného, vařte za stálého míchání s 200 g kyselejších jablek, očištěných a nastrouhaných, a ½ kg krupicového cukru (můžete přidat rozčtvrcený vanilkový lusk).

2 Až směs zhoustne (asi po půl hodině), přidejte 350 g cukru a vrchovatou lžičku kyseliny citronové a asi pět minut vařte, aby směs byla kompaktní, případně doslaďte a znovu provařte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit