0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Angreštový džem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 43
Do hodiny Snadné Na cca 1¼ litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3954 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 976 g
Tuky 0 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Představte si čerstvé křupavé pečivo a k němu lahodný džem z angreštu a jablek. Pusťte se do zavařování! 

Suroviny

jablko 200 g
kyselejší
krupicový cukr ½ kg
cukr 350 g
kyselina citronová 1 ČL

Postup

1

1 kg angreštu, očištěného, vařte za stálého míchání s 200 g kyselejších jablek, očištěných a nastrouhaných, a ½ kg krupicového cukru (můžete přidat rozčtvrcený vanilkový lusk).

2

Až směs zhoustne (asi po půl hodině), přidejte 350 g cukru a vrchovatou lžičku kyseliny citronové a asi pět minut vařte, aby směs byla kompaktní, případně doslaďte a znovu provařte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč