Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak rozmačkat rajčata a neohodit půlku kuchyně

Jak rozmačkat rajčata a neohodit půlku kuchyně
sdílet:

Hodně receptů, zvláště těch italských, má mezi ingrediencemi uvedena loupaná rajčata v konzervě. Ty se ale do jídla většinou nepřidávají celá, ale pokrájená či rozmačkaná. Na krájení nic není, ovšem rozmačkat rajčata, aniž byste vymalovali kuchyň načerveno, může být oříšek. Víme, co s tím.

Jde o opravdu jednoduchý trik – rajčata, která mačkáte, musejí být zcela ponořená. Vylijte tedy obsah konzervy do menší misky tak, aby rajče, které se chystáte rozmáčknout, bylo zcela pod šťávou. Při mačkání totiž nemá tekutina uvnitř rajčete dostatečnou sílu na to, aby překonala hladinu a vystříkla ven. Cákanců na zdech či zástěře se tak nemusíte bát.
 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč