Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak rozmačkat rajčata a neohodit půlku kuchyně

Jak rozmačkat rajčata a neohodit půlku kuchyně
sdílet:

Hodně receptů, zvláště těch italských, má mezi ingrediencemi uvedena loupaná rajčata v konzervě. Ty se ale do jídla většinou nepřidávají celá, ale pokrájená či rozmačkaná. Na krájení nic není, ovšem rozmačkat rajčata, aniž byste vymalovali kuchyň načerveno, může být oříšek. Víme, co s tím.

Jde o opravdu jednoduchý trik – rajčata, která mačkáte, musejí být zcela ponořená. Vylijte tedy obsah konzervy do menší misky tak, aby rajče, které se chystáte rozmáčknout, bylo zcela pod šťávou. Při mačkání totiž nemá tekutina uvnitř rajčete dostatečnou sílu na to, aby překonala hladinu a vystříkla ven. Cákanců na zdech či zástěře se tak nemusíte bát.
 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...