Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí polévka s rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1588 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 311 g
Tuky 36 g
Vláknina 82 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dá se jíst samotná nebo s pečivem jako lehké jídlo. Většinu přísad najdete ve spíži, rybu možná v mrazáku. Tuto rybí polévku si vychutnáte kdykoli během roku.

Suroviny

olivový olej 2 PL
velká, oloupaná
středně velká
česnek 1 stroužek
velký
rajče 800 g
krájená, loupaná, v konzervě
rajčatová passata - pyré 2 PL
tymián ½ ČL
sušený
sójová omáčka
několik kapek
sůl
podle chuti
pepř
podle chuti
fazole 410 g
sterilované, bílé, bez nálevu
bělomasá ryba 500 g
treska/halibut, nakrájená
petrželka hrst
nasekaná

Postup

1

Olej rozehřejte ve velké pánvi nebo v pánvi wok. Oloupané nakrájené brambory osušte kuchyňským papírem a vhoďte do rozpáleného oleje. Opečte dozlatova, přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opékejte ještě 3–4 minuty, aby i cibulka zezlátla.
 

2

Vmíchejte rajčata, pyré, tymián, sójovou omáčku a několik minut povařte. Přidejte fazole, sůl a pepř. Navrch položte rybu tak, aby byla ponořená.

3

Dále už nemíchejte, aby se ryba nerozdrobila. Zakryjte a lehce poduste 4 minuty, jen do dovaření ryby. Podávejte sypané zelenou petrželkou.

Kouzelná přísada:
Pravé rajčatové pyré jsou vlastně propasírovaná a varem zahuštěná rajská jablíčka zbavená slupek a semínek. V Itálii se tomuto polotovaru říká passata a pod tímto názvem jej také najdete v obchodech balený v kartonech o obsahu 0,25, 0,5 a 1 l.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

28.11.2008 19:33
Je to vynikajuca polievka, syta a chutna, robievam ju bezne pocas roka.... Doteraz som totiz jedavala iba vianocnu rybaciu polievku mojej mamy, ktora je iba na tuto vynimocnu chvilu.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...