0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybí polévka s rajčaty

Rybí polévka s rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí polévka s rajčaty

4.6 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1588 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 311 g
Tuky 36 g
Vláknina 82 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dá se jíst samotná nebo s pečivem jako lehké jídlo. Většinu přísad najdete ve spíži, rybu možná v mrazáku. Tuto rybí polévku si vychutnáte kdykoli během roku.

Suroviny

olivový olej 2 PL
brambory 1 ks
velká, oloupaná
cibule 1 ks
středně velká
česnek 1 stroužek
velký
rajče 800 g
krájená, loupaná, v konzervě
rajčatová passata - pyré 2 PL
tymián 0.5 ČL
sušený
sójová omáčka
několik kapek
sůl
podle chuti
pepř
podle chuti
fazole 410 g
sterilované, bílé, bez nálevu
bělomasá ryba 500 g
treska/halibut, nakrájená
petrželka hrst
nasekaná

Postup

1

Olej rozehřejte ve velké pánvi nebo v pánvi wok. Oloupané nakrájené brambory osušte kuchyňským papírem a vhoďte do rozpáleného oleje. Opečte dozlatova, přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opékejte ještě 3–4 minuty, aby i cibulka zezlátla.
 

2

Vmíchejte rajčata, pyré, tymián, sójovou omáčku a několik minut povařte. Přidejte fazole, sůl a pepř. Navrch položte rybu tak, aby byla ponořená.

3

Dále už nemíchejte, aby se ryba nerozdrobila. Zakryjte a lehce poduste 4 minuty, jen do dovaření ryby. Podávejte sypané zelenou petrželkou.

Kouzelná přísada:
Pravé rajčatové pyré jsou vlastně propasírovaná a varem zahuštěná rajská jablíčka zbavená slupek a semínek. V Itálii se tomuto polotovaru říká passata a pod tímto názvem jej také najdete v obchodech balený v kartonech o obsahu 0,25, 0,5 a 1 l.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

Je to vynikajuca polievka, syta a chutna, robievam ju bezne pocas roka.... Doteraz som totiz jedavala iba vianocnu rybaciu polievku mojej mamy, ktora je iba na tuto vynimocnu chvilu.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit