0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybí polévka s rajčaty

Rybí polévka s rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí polévka s rajčaty

4.6/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1588 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 311 g
Tuky 36 g
Vláknina 82 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dá se jíst samotná nebo s pečivem jako lehké jídlo. Většinu přísad najdete ve spíži, rybu možná v mrazáku. Tuto rybí polévku si vychutnáte kdykoli během roku.

Suroviny

olivový olej 2 PL
brambory 1 ks
velká, oloupaná
cibule 1 ks
středně velká
česnek 1 stroužek
velký
rajče 800 g
krájená, loupaná, v konzervě
rajčatová passata - pyré 2 PL
tymián ½ ČL
sušený
sójová omáčka
několik kapek
sůl
podle chuti
pepř
podle chuti
fazole 410 g
sterilované, bílé, bez nálevu
bělomasá ryba 500 g
treska/halibut, nakrájená
petrželka hrst
nasekaná

Postup

1

Olej rozehřejte ve velké pánvi nebo v pánvi wok. Oloupané nakrájené brambory osušte kuchyňským papírem a vhoďte do rozpáleného oleje. Opečte dozlatova, přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opékejte ještě 3–4 minuty, aby i cibulka zezlátla.
 

2

Vmíchejte rajčata, pyré, tymián, sójovou omáčku a několik minut povařte. Přidejte fazole, sůl a pepř. Navrch položte rybu tak, aby byla ponořená.

3

Dále už nemíchejte, aby se ryba nerozdrobila. Zakryjte a lehce poduste 4 minuty, jen do dovaření ryby. Podávejte sypané zelenou petrželkou.

Kouzelná přísada:
Pravé rajčatové pyré jsou vlastně propasírovaná a varem zahuštěná rajská jablíčka zbavená slupek a semínek. V Itálii se tomuto polotovaru říká passata a pod tímto názvem jej také najdete v obchodech balený v kartonech o obsahu 0,25, 0,5 a 1 l.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

Je to vynikajuca polievka, syta a chutna, robievam ju bezne pocas roka.... Doteraz som totiz jedavala iba vianocnu rybaciu polievku mojej mamy, ktora je iba na tuto vynimocnu chvilu.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč