Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čočkovo-česneková polévka s octem a olivovým olejem

Čočkovo-česneková polévka s octem a olivovým olejem

4.3/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1733 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 160 g
Tuky 91 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zhruba takhle vypadá podle nás čočková polévka, kterou vaří italské mámy...

Suroviny

tymián 4 snítka
či majoránka
palice rozpůlená příčně
sůl 1 ČL
pepř mletý ½ ČL
vývar zeleninový 1 l
nebo drůbeží
petrželka 1 svazek
nasekaná
vinný ocet červený 6 PL
olivový olej 6 PL
extra panenský

Postup

1

Do velkého hrnce vsypte čočku, bylinky, bobkový list, česnek, sůl a pepř, přilijte litr vody a vývar podle své volby a přiveďte k varu. Částečně přiklopte a vařte čočku doměkka. Trvá to zhruba půl hodiny.

2

Vyjměte česnek a vymačkejte stroužky ze slupek zpátky do hrnce. Vyjměte bobkový list (můžete ho uschovat na ozdobu) a tymiánové stonky, potom vmíchejte hladkolistou petrželku a podle chuti dosolte a dopepřete. Podávejte s octem a olivovým olejem. Ať si jich každý přidá do polévky podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...