Zhruba takhle vypadá podle nás čočková polévka, kterou vaří italské mámy...
Suroviny
čočka zelená puy
450
g
tymián
4
snítka
či majoránka
bobkový list
1
ks
česnek
1
ks
palice rozpůlená příčně
sůl
1
ČL
pepř mletý
½
ČL
vývar zeleninový
1
l
nebo drůbeží
petrželka
1
svazek
nasekaná
vinný ocet červený
6
PL
olivový olej
6
PL
extra panenský
Postup
1
Do velkého hrnce vsypte čočku, bylinky, bobkový list, česnek, sůl a pepř, přilijte litr vody a vývar podle své volby a přiveďte k varu. Částečně přiklopte a vařte čočku doměkka. Trvá to zhruba půl hodiny.
2
Vyjměte česnek a vymačkejte stroužky ze slupek zpátky do hrnce. Vyjměte bobkový list (můžete ho uschovat na ozdobu) a tymiánové stonky, potom vmíchejte hladkolistou petrželku a podle chuti dosolte a dopepřete. Podávejte s octem a olivovým olejem. Ať si jich každý přidá do polévky podle chuti.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů )
- Velký výběr luštěninových jídel, které si zamilujete. Vyzkoušejte třeba fazolové placičky nebo dhal z červené čočky(23 receptů )
- 40 receptů bez masa nejen pro vegetariány(41 receptů )
- Jak vařit ze zásob: 24 kreativních receptů pro každý den(24 receptů )