Ne, nezbláznili jsme se! Zmrzlinu jsme jedli celý týden, pokaždé od jiného kuchaře, ale vždycky byla fantastická.
Suroviny
Postup
1
Mléko dejte vařit do silnostěnného hrnce a přiveďte ho témeř k bodu varu.
2
Žloutky šlehejte v míse s cukrem, až zbělají a získají asi dvojnásobný objem. Mixér nastavte na nižší výkon a po kapkách přišlehávejte olej. Až bude olej zašlehaný, po lžících zašlehávejte horké mléko.
3
Směs nechte vychladnout a pak ji dejte buď do zmrzlinovače, nebo přelijte do plastové nádobky do mrazáku.
4
Pokud zmrzlinovač nemáte, choďte pravidelně zmrzlinu promíchávat vidličkou – jen tak se neusadí těžší suroviny na dně.
5
Podávejte s čerstvými fíky, hroznovým vínem, hruškami nebo mandlovými sušenkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20x skvělá domácí zmrzlina(20 receptů )