Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zmrzlina z olivového oleje
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2975 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 154 g
Tuky 226 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ne, nezbláznili jsme se! Zmrzlinu jsme jedli celý týden, pokaždé od jiného kuchaře, ale vždycky byla fantastická.

Suroviny

mléko 500 ml
plnotučné
olivový olej panenský 100 ml

Postup

1

Mléko dejte vařit do silnostěnného hrnce a přiveďte ho témeř k bodu varu.

2

Žloutky šlehejte v míse s cukrem, až zbělají a získají asi dvojnásobný objem. Mixér nastavte na nižší výkon a po kapkách přišlehávejte olej. Až bude olej zašlehaný, po lžících zašlehávejte horké mléko.

3

Směs nechte vychladnout a pak ji dejte buď do zmrzlinovače, nebo přelijte do plastové nádobky do mrazáku.

4

Pokud zmrzlinovač nemáte, choďte pravidelně zmrzlinu promíchávat vidličkou – jen tak se neusadí těžší suroviny na dně.

5

Podávejte s čerstvými fíky, hroznovým vínem, hruškami nebo mandlovými sušenkami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín