Ne, nezbláznili jsme se! Zmrzlinu jsme jedli celý týden, pokaždé od jiného kuchaře, ale vždycky byla fantastická.
Suroviny
mléko
500
ml
plnotučné
krupicový cukr
125
g
žloutek
4
ks
olivový olej
100
ml
panenský
1 Mléko dejte vařit do silnostěnného hrnce a přiveďte ho témeř k bodu varu.
2 Žloutky šlehejte v míse s cukrem, až zbělají a získají asi dvojnásobný objem. Mixér nastavte na nižší výkon a po kapkách přišlehávejte olej. Až bude olej zašlehaný, po lžících zašlehávejte horké mléko.
3 Směs nechte vychladnout a pak ji dejte buď do zmrzlinovače, nebo přelijte do plastové nádobky do mrazáku.
4 Pokud zmrzlinovač nemáte, choďte pravidelně zmrzlinu promíchávat vidličkou – jen tak se neusadí těžší suroviny na dně.
5 Podávejte s čerstvými fíky, hroznovým vínem, hruškami nebo mandlovými sušenkami.