0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak uchovat bylinky na zimu

bylinky
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Chcete si schovat bylinky na méně zelené časy? Zkuste třeba bylinkové máslo nebo ocet.

Bylinkové máslo

Býlí omyjte, osušte, nasekejte a prakticky v libovolné kombinaci utřete 3–4 lžíce bylinek se 100 g změklého másla. Zformujte váleček, nechte ztuhnout v lednici, nakrájejte na plátky, zabalte do plastové fólie a zamrazte.

Bylinkový ocet

Zvolené bylinky omyjte, pořádně osušte, nasekejte, dejte do vhodné uzavíratelné nádoby a v poměru pořádná hrst bylinek na 500 ml tekutiny smíchejte s vinným nebo jablečným octem. Přihodit můžete také oloupaný stroužek česneku. Uložte do chladu, občas protřepte a asi po měsíci přeceďte.

Vyšlo v časopise Apetit.
 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč