0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak uchovat bylinky na zimu

bylinky
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Chcete si schovat bylinky na méně zelené časy? Zkuste třeba bylinkové máslo nebo ocet.

Bylinkové máslo

Býlí omyjte, osušte, nasekejte a prakticky v libovolné kombinaci utřete 3–4 lžíce bylinek se 100 g změklého másla. Zformujte váleček, nechte ztuhnout v lednici, nakrájejte na plátky, zabalte do plastové fólie a zamrazte.

Bylinkový ocet

Zvolené bylinky omyjte, pořádně osušte, nasekejte, dejte do vhodné uzavíratelné nádoby a v poměru pořádná hrst bylinek na 500 ml tekutiny smíchejte s vinným nebo jablečným octem. Přihodit můžete také oloupaný stroužek česneku. Uložte do chladu, občas protřepte a asi po měsíci přeceďte.

Vyšlo v časopise Apetit.
 

Související články

KVÍZ: Jak dobře znáte bylinky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte bylinky?

Kdo miluje vaření, nedá na čerstvé bylinky dopustit. Dodávají jídlům jedinečné aroma, ať už během vaření, nebo jako zelená ozdoba. Pokrmům dodají bylinky příjemnou svěžest a ještě díky nim jídlo   krásně vypadá. ...
5× jarní polévka s bylinkami
  • Tipy a triky

5× jarní polévka s bylinkami

Na jaře dostávají slovo lehká jídla. Ochutnejte naše svěží polévky. Krásně voní a jejich příprava je tak jednoduchá, že budete mít o víkendu dost času vyrazit na procházku....
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit