5× jarní polévka s bylinkami

sdílet:
Na jaře dostávají slovo lehká jídla. Ochutnejte naše svěží polévky. Krásně voní a jejich příprava je tak jednoduchá, že budete mít o víkendu dost času vyrazit na procházku.

Vyznavače lehké zdravé stravy potěší zeleninový vývar se špaldovým kapáním. Zeleninu před vařením dobře osmahněte na olivovém oleji – polévka získá chuť a nebude mdlá. Kromě nočků patří do polévky na závěr také jarní bylinky a kvítky (např. pažitka, řeřicha a sedmikrásky).

Špenátová polévka je nejlepší z čerstvého špenátu, ale můžete použít i mražený (celé nebo sekané listy). Nakonec zelený krém ochuťte rozetřeným česnekem nebo natí česneku medvědího.

Jarní zeleninová polévka se sýrovými nočky je prototypem osvěžujícího, lehkého vývaru. Můžete do ní naházet zeleninu podle sezony a chuti. Sýrové nočky ochuťte čerstvě nasekanou pažitkou, kterou můžete nakonec polévku také ozdobit.

Polévka z hrášku a řeřichy se připravuje bez vaření a s ledovými kostkami. Vy si ji však raději přihřejte, i když je venku teplé počasí, studená polévka organismu dobře neudělá.

Krémová polévka vichyssoise vyzdvihne všechny přednosti pórku – světle zelenou barvu i jemnou cibulovitou chuť. Aby nebyla příliš výrazná, zjemní ji brambory a smetana. Ještě vyšší krémovitosti docílíte, když do polévky na závěr vmícháte kousek másla.

Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit