0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5× jarní polévka s bylinkami

nudlová polévka s bylinkami
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Na jaře dostávají slovo lehká jídla. Ochutnejte naše svěží polévky. Krásně voní a jejich příprava je tak jednoduchá, že budete mít o víkendu dost času vyrazit na procházku.

Vyznavače lehké zdravé stravy potěší zeleninový vývar se špaldovým kapáním. Zeleninu před vařením dobře osmahněte na olivovém oleji – polévka získá chuť a nebude mdlá. Kromě nočků patří do polévky na závěr také jarní bylinky a kvítky (např. pažitka, řeřicha a sedmikrásky).

Špenátová polévka je nejlepší z čerstvého špenátu, ale můžete použít i mražený (celé nebo sekané listy). Nakonec zelený krém ochuťte rozetřeným česnekem nebo natí česneku medvědího.

Jarní zeleninová polévka se sýrovými nočky je prototypem osvěžujícího, lehkého vývaru. Můžete do ní naházet zeleninu podle sezony a chuti. Sýrové nočky ochuťte čerstvě nasekanou pažitkou, kterou můžete nakonec polévku také ozdobit.

Polévka z hrášku a řeřichy se připravuje bez vaření a s ledovými kostkami. Vy si ji však raději přihřejte, i když je venku teplé počasí, studená polévka organismu dobře neudělá.

Krémová polévka vichyssoise vyzdvihne všechny přednosti pórku – světle zelenou barvu i jemnou cibulovitou chuť. Aby nebyla příliš výrazná, zjemní ji brambory a smetana. Ještě vyšší krémovitosti docílíte, když do polévky na závěr vmícháte kousek másla.

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč