0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Když se zátka přetrhne

otevírání vína
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Přílíš mnoho síly nebo nekvalitní korek často způsobí, že se zátka v půlce přetrhne. Půlka zůstane na vývrtce a druhá v hrdle. Jak si poradit?

 

Pokud zbytek korku sedí v hrdle pevně a není moc nízko, můžete se pokusit znovu ji vytáhnout vývrtkou.Nedaří-li se to, opatrně zatlačte zátku dovnitř lahve a ihned víno přelijte do jiné nádoby. Pro jistotu použijte jemné sítko, které zachytí případné kousky korku.

Související články

Jak poznat dobré víno
  • Zajímavosti

Jak poznat dobré víno

Vinný seminář, který vznikl ve spolupráci se Scuk.cz, je rozdělen do tří tematických bloků. V úvodu vás lektor Matouš Petráň ve stručnosti zasvětí do historie vína a vysvětlí vám, jaká je úloha sommeliéra. Dozvíte se také, jakým způsobem...
Jak ochutnávat víno v restauraci
  • Tipy a triky

Jak ochutnávat víno v restauraci

Před objednávkou vína Poté, co vám číšník přinese vinný lístek, vybíráte si víno sami, nebo se ho rovnou můžete zeptat, jaká vína doporučuje. Ptejte se na jejich původ i vlastnosti. Nebojte se říct si o tip i v jiné cenové kategorii,...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...
Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...

Obchod Apetit