Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2650 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 380 g
Tuky 74 g
Vláknina 124 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velkou výhodou tohoto receptu je minimum špinavého nádobí – hrušky se nemusejí loupat, takže vám bude stačit jen jeden kastrol a trouba. Pak už jen čekejte krásnou vůni a delikátní chuť.

Suroviny

krásné oblé
kvalitní, suché
na kousky
třtinový cukr 100 g
svitky, přepůlené
hvězdičky
lze nahradit šlehačkou, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Hrušky mírně seřízněte v okolí ‚bubáku, aby dobře ,seděly. Narovnejte je do hrnce, (nejlépe těžkého litinového), zalijte vínem a poklaďte je kousky másla. Pak je posypte cukrem, přidejte skořici i badyán , přiklopte poklicí a pečte ve
vyhřáté troubě třicet minut.

2

Poté hrušky v hrnci vytáhněte z trouby, důkladně je přelijte vypečenou šťávou, vraťte do trouby a odklopené je pečte čtyřicet minut. Pokud se tekutina rychle vypéká, podlévejte vodou. Hrušky podávejte teplé, přelité šťávou a s kopečkem mascarpone nebo šlehačky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč