Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2650 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 380 g
Tuky 74 g
Vláknina 124 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velkou výhodou tohoto receptu je minimum špinavého nádobí – hrušky se nemusejí loupat, takže vám bude stačit jen jeden kastrol a trouba. Pak už jen čekejte krásnou vůni a delikátní chuť.

Suroviny

krásné oblé
kvalitní, suché
na kousky
třtinový cukr 100 g
svitky, přepůlené
hvězdičky
lze nahradit šlehačkou, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Hrušky mírně seřízněte v okolí ‚bubáku, aby dobře ,seděly. Narovnejte je do hrnce, (nejlépe těžkého litinového), zalijte vínem a poklaďte je kousky másla. Pak je posypte cukrem, přidejte skořici i badyán , přiklopte poklicí a pečte ve
vyhřáté troubě třicet minut.

2

Poté hrušky v hrnci vytáhněte z trouby, důkladně je přelijte vypečenou šťávou, vraťte do trouby a odklopené je pečte čtyřicet minut. Pokud se tekutina rychle vypéká, podlévejte vodou. Hrušky podávejte teplé, přelité šťávou a s kopečkem mascarpone nebo šlehačky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín