Velkou výhodou tohoto receptu je minimum špinavého nádobí – hrušky se nemusejí loupat, takže vám bude stačit jen jeden kastrol a trouba. Pak už jen čekejte krásnou vůni a delikátní chuť.
Suroviny
hruška
6
ks
krásné oblé
víno červené
250
ml
kvalitní, suché
máslo
50
g
na kousky
třtinový cukr
100
g
skořice
2
ks
svitky, přepůlené
badyán
2
ks
hvězdičky
lze nahradit šlehačkou, k podávání
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Hrušky mírně seřízněte v okolí ‚bubáku, aby dobře ,seděly. Narovnejte je do hrnce, (nejlépe těžkého litinového), zalijte vínem a poklaďte je kousky másla. Pak je posypte cukrem, přidejte skořici i badyán , přiklopte poklicí a pečte ve
vyhřáté troubě třicet minut.
2
Poté hrušky v hrnci vytáhněte z trouby, důkladně je přelijte vypečenou šťávou, vraťte do trouby a odklopené je pečte čtyřicet minut. Pokud se tekutina rychle vypéká, podlévejte vodou. Hrušky podávejte teplé, přelité šťávou a s kopečkem mascarpone nebo šlehačky.