Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pórek na víně s tymiánem

5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 646 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 57 g
Tuky 26 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Víno vše krásně provoní, tymián zvýrazní chuť. Zkuste takto upravený pórek přidat třeba k těstovinám.

Související recepty

Suroviny

česnek 2 stroužky
pokrájené nadrobno
tymián 1 PL
čerstvé lístky
pórek 6 ks
velký, na 2 cm kolečka
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vývar zeleninový 150 ml
horký

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. V hrnci na másle asi minutu opékejte česnek a tymián. Přidejte pórek a promíchejte.

2

Přendejte do zapékací formy tak, aby jednotlivé kousky byly v jedné vrstvě. Osolte, opepřete a přilijte vývar i víno. Zakryjte pečicím papírem a pečte 30 minut. Pak sejměte papír a vraťte do trouby na 10 minut zezlátnout.

Podávejte: s grilovanými jehněčími či vepřovými kotletami.

Zkuste: doplnit opečenou sušenou slaninou a těstovinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...