0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pórek na víně s tymiánem

Pórek na víně s tymiánem

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 646 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 57 g
Tuky 26 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Víno vše krásně provoní, tymián zvýrazní chuť. Zkuste takto upravený pórek přidat třeba k těstovinám.

Suroviny

česnek 2 stroužky
pokrájené nadrobno
tymián 1 PL
čerstvé lístky
máslo 2 PL
pórek 6 ks
velký, na 2 cm kolečka
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vývar zeleninový 150 ml
horký
víno bílé 150 ml

1 Troubu předehřejte na 180 °C. V hrnci na másle asi minutu opékejte česnek a tymián. Přidejte pórek a promíchejte.

2 Přendejte do zapékací formy tak, aby jednotlivé kousky byly v jedné vrstvě. Osolte, opepřete a přilijte vývar i víno. Zakryjte pečicím papírem a pečte 30 minut. Pak sejměte papír a vraťte do trouby na 10 minut zezlátnout.

Podávejte: s grilovanými jehněčími či vepřovými kotletami.

Zkuste: doplnit opečenou sušenou slaninou a těstovinami.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit