Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 646 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 57 g
Tuky 26 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Víno vše krásně provoní, tymián zvýrazní chuť. Zkuste takto upravený pórek přidat třeba k těstovinám.

Suroviny

česnek 2 stroužky
pokrájené nadrobno
tymián 1 PL
čerstvé lístky
máslo 2 PL
pórek 6 ks
velký, na 2 cm kolečka
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vývar zeleninový 150 ml
horký

1 Troubu předehřejte na 180 °C. V hrnci na másle asi minutu opékejte česnek a tymián. Přidejte pórek a promíchejte.

2 Přendejte do zapékací formy tak, aby jednotlivé kousky byly v jedné vrstvě. Osolte, opepřete a přilijte vývar i víno. Zakryjte pečicím papírem a pečte 30 minut. Pak sejměte papír a vraťte do trouby na 10 minut zezlátnout.

Podávejte: s grilovanými jehněčími či vepřovými kotletami.

Zkuste: doplnit opečenou sušenou slaninou a těstovinami.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete
  • Tipy a triky

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete

Rýže basmati vyniká svými dlouhými zrny a aromatickou chutí, podobně jako rýže jasmínová. Roste v podhůří Himálaje, kde jí místní podmínky dodávají jedinečné aroma. Skvěle doprovodí indické pokrmy, nemusíte se však ostýchat uvařit ji i ke...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč