Víno vše krásně provoní, tymián zvýrazní chuť. Zkuste takto upravený pórek přidat třeba k těstovinám.
Suroviny
česnek
2
stroužky
pokrájené nadrobno
tymián
1
PL
čerstvé lístky
máslo
2
PL
pórek
6
ks
velký, na 2 cm kolečka
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vývar zeleninový
150
ml
horký
víno bílé
150
ml
1 Troubu předehřejte na 180 °C. V hrnci na másle asi minutu opékejte česnek a tymián. Přidejte pórek a promíchejte.
2 Přendejte do zapékací formy tak, aby jednotlivé kousky byly v jedné vrstvě. Osolte, opepřete a přilijte vývar i víno. Zakryjte pečicím papírem a pečte 30 minut. Pak sejměte papír a vraťte do trouby na 10 minut zezlátnout.
Podávejte: s grilovanými jehněčími či vepřovými kotletami.
Zkuste: doplnit opečenou sušenou slaninou a těstovinami.