Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak oloupat lískové ořechy

lískové oříšky
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Blíží se čas pečení vánočního cukroví, a protože lískové ořechy patří mezi obvyklou ingredienci, máme pro vás tip, jak je co nejsnadněji oloupat.

 

Zatímco mandle zbavíte slupky pomocí horké vody, na lískové ořechy platí opražení na sucho. Rozpalte troubu na 200°C a vložte do ní na plechu rozprostřené ořechy. Pečte 5 – 10 minut. Slupku pak snadno odstraníte třením v prstech nebo v utěrce.

 
Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...