0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Loupání lískových oříšků

lískové oříšky
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Blíží se čas pečení vánočního cukroví, a protože lískové ořechy patří mezi obvyklou ingredienci, máme pro vás tip, jak je co nejsnadněji oloupat.

 

Zatímco mandle zbavíte slupky pomocí horké vody, na lískové ořechy platí opražení na sucho. Rozpalte troubu na 200°C a vložte do ní na plechu rozprostřené ořechy. Pečte 5 – 10 minut. Slupku pak snadno odstraníte třením v prstech nebo v utěrce.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Čím letos potěšíte koledníky?
  • Zajímavosti

Čím letos potěšíte koledníky?

Jeden z největších svátků jídla a hojnosti už je za rohem, takže se už ani my nemůžeme dočkat heboučkých mazanců, sladkých beránků a vyladěných nádivek. K Velikonocům patří kromě všemožného mlsání i nadělování koledníkům. Aby vás...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč