Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2312 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 64 g
Tuky 207 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak tomuhle říkám čáry máry! Tuk v oříšcích zařídí, že se jejich aroma a chuť opražením úžasně rozvine. Takže to doma zavoní jako v ráji…

Související recepty

Suroviny

ořechy 300 g
vlašské, kešu, lískové, mandle
tymián 1 PL
sušené, drcený
jemně nastrouhaná
sůl 2 ČL
olivový olej 1 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Citronovou kůru, sůl, cukr a tymián promíchejte v misce. Vyložte plech pečicím papírem a vysypte na něj všechny oříšky a mandle.

2

Zasypte je směsí koření a cukru a promí­chejte. Všechno rovnoměrně pokropte olejem a deset minut pražte v troubě, až oříšky zezlátnou a budou báječně křupavé. (Složení směsi koření i poměr cukru a soli si můžete samozřejmě upravit podle vlastní chuti.)

3

Vyndejte, vysypte na misku a jezte!

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

12.12.2014 13:21

Oříšky jsou výtečné, používám olivový olej, do kterého si předem přes noc dám rozvonět citronovou kůru. Je to skvělý doplněk k čaji/svařáku i vínu.

31.08.2007 08:13
Recept se nachází v č.12/04, str.62

Apetit magazín