0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2312 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 64 g
Tuky 207 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak tomuhle říkám čáry máry! Tuk v oříšcích zařídí, že se jejich aroma a chuť opražením úžasně rozvine. Takže to doma zavoní jako v ráji…

Suroviny

ořechy 300 g
vlašské, kešu, lískové, mandle
tymián 1 PL
sušené, drcený
citronová kůra 2 ČL
jemně nastrouhaná
sůl 2 ČL
krupicový cukr 1 PL
olivový olej 1 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Citronovou kůru, sůl, cukr a tymián promíchejte v misce. Vyložte plech pečicím papírem a vysypte na něj všechny oříšky a mandle.

2

Zasypte je směsí koření a cukru a promí­chejte. Všechno rovnoměrně pokropte olejem a deset minut pražte v troubě, až oříšky zezlátnou a budou báječně křupavé. (Složení směsi koření i poměr cukru a soli si můžete samozřejmě upravit podle vlastní chuti.)

3

Vyndejte, vysypte na misku a jezte!

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.12/04, str.62

Lucie Dvorská

Oříšky jsou výtečné, používám olivový olej, do kterého si předem přes noc dám rozvonět citronovou kůru. Je to skvělý doplněk k čaji/svařáku i vínu.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč