Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mléčné dezerty pohladí váš jazyk i žaludek

vanilkový pudink s čerstvým ovocem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Dezerty z mléka jsou lehké jako peříčko a hebce se rozpouštějí na jazyku. Vybrali jsme pro vás pět nejlepších běloskvoucích sladkostí.

Kvalitní suroviny

Pro přípravu mléčných dezertů kupujte co nejkvalitnější mléko. Nejlepší je plnotučné z ekologické produkce.

Jemnou a neprůraznou chuť mléka oživí med a koření, především vanilka, skořice a muškátový oříšek. Příjemným osvěžením je také kůra z chemicky neošetřených citrusů.

Mléčně bílé dezerty jsou krásné samy o sobě, můžete je však doplnit ovocem, například jahodami, borůvkami nebo malinami. Ty dezerty zvýrazní nejen svojí chutí, ale i lákavou barvou.

5× mléčný dezert podle Apetitu

Připravila Jana Kopřivová

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum
  • Zajímavosti

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum

Fenomén dubajské čokolády vám určitě neunikl a možná jste si ji dokonce zkusili připravit doma. Pravděpodobně vám v lednici zbyla sezamová pasta tahini a teď přemýšlíte, co s ní. Rádi vám poradíme, jak ji využít! Je to nečekaně všestranná...