Dezerty z mléka jsou lehké jako peříčko a hebce se rozpouštějí na jazyku. Vybrali jsme pro vás pět nejlepších běloskvoucích sladkostí.
Kvalitní suroviny
Pro přípravu mléčných dezertů kupujte co nejkvalitnější mléko. Nejlepší je plnotučné z ekologické produkce.
Jemnou a neprůraznou chuť mléka oživí med a koření, především vanilka, skořice a muškátový oříšek. Příjemným osvěžením je také kůra z chemicky neošetřených citrusů.
Mléčně bílé dezerty jsou krásné samy o sobě, můžete je však doplnit ovocem, například jahodami, borůvkami nebo malinami. Ty dezerty zvýrazní nejen svojí chutí, ale i lákavou barvou.
5× mléčný dezert podle Apetitu
- Pusinky ve vanilkovém mléku
- Pudink z podmáslí
- Medovo-mléčné koláčky
- Našlehaná vanilková pěna
- Kořeněné ledové mléko
Připravila Jana Kopřivová