0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na víkend: 6 nej jídel s křenem

Na víkend: 6 nej jídel s křenem
sdílet:

Staří Řekové věřili, že křen bystří rozum. Taky vám ale pořádně protáhne nos a vžene slzy do očí. Vařit s ním však stojí za to!

Čerstvý křen je zdravý. Obsahuje velké množství vitaminu C, působí antibakteriálně, podporuje trávení a zbaví vás únavy. Babka kořenářka by vám na revmatismus předepsala křenové placky.

Křen se obvykle sklízí dvouletý, a to od září do listopadu a od března do května. Při nákupu v obchodě můžete narazit na vyšeptalý kořen mdlé vůně i chuti. Nejlepší je proto čerstvě vyrýpnutý ze zahrádky. Když nemáte po ruce čerstvý křen, dejte si ten strouhaný ze skleničky. Poradíme vám, jak v obchodě vybrat opravdu dobrý.

Křen (čerstvý i ve skleničce) bývá různě ostrý. Dávkujte ho proto uměřeně, s ohledem na strávníky podle citlivosti jejich jazýčků. Máme pro vás šest skvělých receptů pro inspiraci na víkendové vaření.

6× jídlo s křenem:

Související články

Jak vybrat dobrý strouhaný křen
  • Tipy a triky

Jak vybrat dobrý strouhaný křen

Křen prý bystří rozum. Když nemáte po ruce čerstvý kořen, dejte si ke klobáse nebo ovaru ten ze skleničky. Víme, po jakém v obchodě sáhnout. ...
Jak zjemnit chuť křenu
  • Tipy a triky

Jak zjemnit chuť křenu

V případě, že se vám chuť křenu zdá příliš ostrá a štiplavá, naložte ho na půl hodiny do kyselého mléka. Tím se křen zjemní.     ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit