Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na víkend: 6 nej jídel s křenem

Na víkend: 6 nej jídel s křenem
sdílet:

Staří Řekové věřili, že křen bystří rozum. Taky vám ale pořádně protáhne nos a vžene slzy do očí. Vařit s ním však stojí za to!

Čerstvý křen je zdravý. Obsahuje velké množství vitaminu C, působí antibakteriálně, podporuje trávení a zbaví vás únavy. Babka kořenářka by vám na revmatismus předepsala křenové placky.

Křen se obvykle sklízí dvouletý, a to od září do listopadu a od března do května. Při nákupu v obchodě můžete narazit na vyšeptalý kořen mdlé vůně i chuti. Nejlepší je proto čerstvě vyrýpnutý ze zahrádky. Když nemáte po ruce čerstvý křen, dejte si ten strouhaný ze skleničky. Poradíme vám, jak v obchodě vybrat opravdu dobrý.

Křen (čerstvý i ve skleničce) bývá různě ostrý. Dávkujte ho proto uměřeně, s ohledem na strávníky podle citlivosti jejich jazýčků. Máme pro vás šest skvělých receptů pro inspiraci na víkendové vaření.

6× jídlo s křenem:

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč