Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vybrat dobrý strouhaný křen

lososvý tatarák s křenem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Křen prý bystří rozum. Když nemáte po ruce čerstvý kořen, dejte si ke klobáse nebo ovaru ten ze skleničky. Víme, po jakém v obchodě sáhnout.

Jako všechny chuťovky zavřené ve skleničce i strouhaný křen musíte nejprve ochutnat, abyste poznali, zda je mdlý, ostrý, štiplavý, divně nakyslý, smetanově jemný nebo chuťově nevábný. Napovědět vám však může etiketa.

  • Čím vyšší koncentrace křenu, tím vyšší pravděpodobnost, že sklenička bude mít pořádný říz.
  • Menší než 50% obsah křenu většinou znamená mdlou chuť. Takový křen vám slzy do očí určitě nevžene.
  • Vybírejte osvědčené značky a dejte si pozor na nadbytek dalších přísad, například sušené mléko nebo ochucovadla a aromata.

Tip redakce: K našim favoritům patří křeny ve skleničce značky Spak, Schamel a Boneco. Ať čisté, nebo ochucené, vždy jsou jednoznačně sázkou na jistotu.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč