
Pixabay.com
Křen prý bystří rozum. Když nemáte po ruce čerstvý kořen, dejte si ke klobáse nebo ovaru ten ze skleničky. Víme, po jakém v obchodě sáhnout.
Jako všechny chuťovky zavřené ve skleničce i strouhaný křen musíte nejprve ochutnat, abyste poznali, zda je mdlý, ostrý, štiplavý, divně nakyslý, smetanově jemný nebo chuťově nevábný. Napovědět vám však může etiketa.
- Čím vyšší koncentrace křenu, tím vyšší pravděpodobnost, že sklenička bude mít pořádný říz.
- Menší než 50% obsah křenu většinou znamená mdlou chuť. Takový křen vám slzy do očí určitě nevžene.
- Vybírejte osvědčené značky a dejte si pozor na nadbytek dalších přísad, například sušené mléko nebo ochucovadla a aromata.
Tip redakce: K našim favoritům patří křeny ve skleničce značky Spak, Schamel a Boneco. Ať čisté, nebo ochucené, vždy jsou jednoznačně sázkou na jistotu.