0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Carpaccio z opečeného hovězího s křenovou smetanou

Carpaccio z opečeného hovězího s křenovou smetanou

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1196 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 71 g
Tuky 65 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Carpaccio je italská specialita, jejíž historie sahá do jednoho benátského baru v 50. letech minulého století. Původní verze se připravovala z hovězího masa s hořčičnou omáčkou a zbarvením připomínala obrazy italského malíře Vittoreho Carpaccia z přelomu 15. a 16. století.

Suroviny

svíčková 300 g
pepř 2 PL
drcený
olivový olej 1 PL
rukola 5 hrstí
lze nahradit květy lichořeřišnice nebo potočnice
červená řepa 4 ks
nakládané, drobné, na plátky
Na křenovou smetanu
zakysaná smetana 240 g
nebo crème fraîche
křen 1.5 PL
strouhaný
citronová štáva 2 PL

1 Přísady na křenovou smetanu smíchejte v míse a odložte.

2 Maso obalte v pepři. Na vysokém plameni zahřejte olej na pánvi. Maso opečte z každé strany jednu až dvě minuty, aby zhnědlo. Zakryjte ho alobalem a dejte na pět minut odpočívat. Maso velmi ostrým nožem nakrájejte na teninké plátky. Naskládejte ho na čtyři talíře spolu s bylinami a červenou řepou. Podávejte s křenovou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit