Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Carpaccio z opečeného hovězího s křenovou smetanou

Carpaccio z opečeného hovězího s křenovou smetanou

5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1196 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 71 g
Tuky 65 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Carpaccio je italská specialita, jejíž historie sahá do jednoho benátského baru v 50. letech minulého století. Původní verze se připravovala z hovězího masa s hořčičnou omáčkou a zbarvením připomínala obrazy italského malíře Vittoreho Carpaccia z přelomu 15. a 16. století.

Suroviny

pepř 2 PL
drcený
olivový olej 1 PL
rukola 5 hrstí
lze nahradit květy lichořeřišnice nebo potočnice
nakládané, drobné, na plátky
Na křenovou smetanu
nebo crème fraîche
křen 1,5 PL
strouhaný

Postup

1

Přísady na křenovou smetanu smíchejte v míse a odložte.

2

Maso obalte v pepři. Na vysokém plameni zahřejte olej na pánvi. Maso opečte z každé strany jednu až dvě minuty, aby zhnědlo. Zakryjte ho alobalem a dejte na pět minut odpočívat. Maso velmi ostrým nožem nakrájejte na teninké plátky. Naskládejte ho na čtyři talíře spolu s bylinami a červenou řepou. Podávejte s křenovou smetanou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...