Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Carpaccio z opečeného hovězího s křenovou smetanou

Carpaccio z opečeného hovězího s křenovou smetanou

5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1196 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 71 g
Tuky 65 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Carpaccio je italská specialita, jejíž historie sahá do jednoho benátského baru v 50. letech minulého století. Původní verze se připravovala z hovězího masa s hořčičnou omáčkou a zbarvením připomínala obrazy italského malíře Vittoreho Carpaccia z přelomu 15. a 16. století.

Suroviny

pepř 2 PL
drcený
olivový olej 1 PL
rukola 5 hrstí
lze nahradit květy lichořeřišnice nebo potočnice
nakládané, drobné, na plátky
Na křenovou smetanu
nebo crème fraîche
křen 1,5 PL
strouhaný

Postup

1

Přísady na křenovou smetanu smíchejte v míse a odložte.

2

Maso obalte v pepři. Na vysokém plameni zahřejte olej na pánvi. Maso opečte z každé strany jednu až dvě minuty, aby zhnědlo. Zakryjte ho alobalem a dejte na pět minut odpočívat. Maso velmi ostrým nožem nakrájejte na teninké plátky. Naskládejte ho na čtyři talíře spolu s bylinami a červenou řepou. Podávejte s křenovou smetanou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...