Carpaccio je italská specialita, jejíž historie sahá do jednoho benátského baru v 50. letech minulého století. Původní verze se připravovala z hovězího masa s hořčičnou omáčkou a zbarvením připomínala obrazy italského malíře Vittoreho Carpaccia z přelomu 15. a 16. století.
Suroviny
hovězí svíčková
300
g
pepř
2
PL
drcený
olivový olej
1
PL
rukola
5
hrstí
lze nahradit květy lichořeřišnice nebo potočnice
červená řepa
4
ks
nakládané, drobné, na plátky
Na křenovou smetanu
zakysaná smetana
240
g
nebo crème fraîche
křen
1,5
PL
strouhaný
citronová šťáva
2
PL
Postup
1
Přísady na křenovou smetanu smíchejte v míse a odložte.
2
Maso obalte v pepři. Na vysokém plameni zahřejte olej na pánvi. Maso opečte z každé strany jednu až dvě minuty, aby zhnědlo. Zakryjte ho alobalem a dejte na pět minut odpočívat. Maso velmi ostrým nožem nakrájejte na teninké plátky. Naskládejte ho na čtyři talíře spolu s bylinami a červenou řepou. Podávejte s křenovou smetanou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Škola vaření: Carpaccio tenké jako papír (12 receptů )