Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejjednodušší karamel

karamel
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Karamel se může hodit buď ke slazení teplých nápojů, nebo z něj můžete připravit efektní zdobení na dorty a koláče. Vyrobit ho nedá příliš mnoho práce, je však zapotřebí velké opatrnosti. Horký cukr přesahuje 100°C a dovede ošklivě popálit.

  1. V misce smíchejte 4 lžíce vody do 150 g cukru krystal a zahřívejte v mikrovlnce čtyři až pět minut na vysoký výkon (850 wattů).
  2. Pomocí utěrky nebo chňapky misku vyjměte a nechte stát, dokud hmota nezchladne.
     

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce
  • Zajímavosti

Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce

Přemýšlíte, co připravit rodině k obědu nebo večeři, a nechce se vám stát hodiny v kuchyni? Vyzkoušejte rychlý a snadný recept na kuřecí nudličky v hořčičné omáčce, ke kterým si kromě pečených brambor můžete udělat třeba rýži, těstoviny...