Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karamelky s jablečným moštem
Karamelky s jablečným moštem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Karamelky s jablečným moštem

3.8/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Snadné Na asi 50 karamelek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2351 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 310 g
Tuky 121 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle karamelky se tváří obyčejně, ale až ochutnáte! Ach! Jemně slané, hedvábně sladké a hlavně skrz naskrz báječné!

Suroviny

jablečná šťáva 1 l
(nejlépe čerstvý, nefiltrovaný)
skořice ½ ČL
sůl vločková 2 ČL
máslo 115 g
změklé
třtinový cukr 110 g
rostlinný olej
na potření nože

Postup

1

Mošt vlijte do hrnce a svařte na pouhých 100ml. Trvá to okolo 40 minut. Čtvercovou dortovou či zapékací formu o velikosti 20x20cm vyložte pečicím papírem. Skořici a sůl smíchejte v misce.

2

Do svařeného moštu vmíchejte máslo, oba cukry a smetanu. Vraťte hrnec na plotnu a na středním až silném plameni vařte, dokud na cukrářském teploměru neuvidíte 123°C/253°F. (Pokud ho nemáte, postavte na linku misku s ledovou vodou a kápněte do ní karamelovou směs. Při správné teplotě vznikne tuhá, ale formovatelná hmota.)

3

Následně odstavte hrnec z plotny a vmíchejte sůl se skořicí. Vlijte karamel do připravené formy a nechte zchladnout a ztuhnout (trvá to přibližně 2 hodiny, v lednici to půjde rychleji). Pomocí pečicího papíru karamel vyjměte a nakrájejte ho ostrým, lehce naolejovaným nožem na kousky (nůž potírejte olejem před každým říznutím). Karamelky zabalte do celofánu jako bonbony a skladujte ve vzduchotěsné nádobě, nejlépe v lednici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín