Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát se ztraceným vejcem a česnekovými krutony

Salát se ztraceným vejcem a česnekovými krutony

5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 839 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 9 g
Tuky 73 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S tímhle salátem se lehce, a přitom bohatě na­obědváte

Suroviny

česnek 1 stroužek
rozdrcený
olivový olej 2 PL
malá, lze nahradit chlebánkem
vejce 2 ks
pošírovaná, vařená
římský salát 1 ks
malá hlávka, lze nahradit ledovým salátem
dresink
hotový – např. italský dresink Hellman's
vypeckované, oloupané, na plátky

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. 1 rozdrcený stroužek česneku naložte do 2 lžic olivového oleje na tak dlouho, jak jen můžete. Malou ciabattu či chlebánek natrhejte na menší kousky a promíchejte s česnekovým olejem. Vložte do trouby a opékejte 10 až 15 minut.

2

Mezitím uvařte 2 pošírovaná vejce.

3

Menší hlávku římského nebo ledového salátu natrhejte na kousky a promíchejte s hotovou salátovou zálivkou (třeba Italský dresink Hellman’s). Pak vmíchejte krutony, plátky z 1 vypeckovaného oloupaného avokáda a rozdělte na dva talíře. Na každou porci salátu položte pošírované vejce a zakápněte ještě trochou zálivky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

04.09.2007 20:41
Recept se nachází v č.4/06, str.18
25.10.2006 09:57
Ahoj, řekněte mi někdo prosím, co jsou to pošírovaná vejce?
25.10.2006 10:45
Tak po tomto pojmu jsem taky pátrala a zjistila jsem ná,sledující: pošírování – anglicky poaching, od francouzského pocher, je vlhká kuchyňská tepelná úprava potravin jako jsou vejce, ryby, ovoce a zelenina, případně i drůbež a maso. Při pošírování vložíme potravinu do vody nebo vývaru zahřátého pod bod varu (90 ° až 98°c), ve kterém potravinu necháme „pošírovat“ nebo také odborně řečeno „táhnout“ po dobu stanovenou receptem. pošírovaná vejce, také nazývaná „ztracená vejce“ - k tomu aby se bílek lépe udržel pohromadě, můžeme pošírovat ve slabě okyselené vodě, ale při trošce opatrnosti to není nutné. Vejce pošírovaná v okyselené vodě dostanou totiž slabě nakyslou chuť. Proto tento způsob používáme jen pokud pošírovaná vejce hodláme před podáváním přelít holandskou nebo rajčatovou omáčkou přičemž nakyslá chuť vajec není znatelná.