S tímhle salátem se lehce, a přitom bohatě naobědváte
Postup
1
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. 1 rozdrcený stroužek česneku naložte do 2 lžic olivového oleje na tak dlouho, jak jen můžete. Malou ciabattu či chlebánek natrhejte na menší kousky a promíchejte s česnekovým olejem. Vložte do trouby a opékejte 10 až 15 minut.
2
Mezitím uvařte 2 pošírovaná vejce.
3
Menší hlávku římského nebo ledového salátu natrhejte na kousky a promíchejte s hotovou salátovou zálivkou (třeba Italský dresink Hellman’s). Pak vmíchejte krutony, plátky z 1 vypeckovaného oloupaného avokáda a rozdělte na dva talíře. Na každou porci salátu položte pošírované vejce a zakápněte ještě trochou zálivky.
Komentáře