Salát se ztraceným vejcem a česnekovými krutony

Salát se ztraceným vejcem a česnekovými krutony

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 839 kcal
Bílkoviny 27 g
Cukr 9 g
Tuky 73 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

S tímhle salátem se lehce, a přitom bohatě na­obědváte

Suroviny

česnek 1 stroužek
rozdrcený
olivový olej 2 PL
ciabatta
malá, lze nahradit chlebánkem
vejce 2 ks
pošírovaná, vařená
římský salát 1
malý, lze nahradit ledovým salátem
Italský dresink Hellman`s
avokádo 1 ks
vypeckované, oloupané, na plátky
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. 1 rozdrcený stroužek česneku naložte do 2 lžic olivového oleje na tak dlouho, jak jen můžete. Malou ciabattu či chlebánek natrhejte na menší kousky a promíchejte s česnekovým olejem. Vložte do trouby a opékejte 10 až 15 minut. Mezitím uvařte 2 pošírovaná vejce. Menší hlávku římského nebo ledového salátu natrhejte na kousky a promíchejte s hotovou salátovou zálivkou (třeba Italský dresink Hellman’s, běžně k dostání okolo 30 Kč). Pak vmíchejte krutony, plátky z 1 vypeckovaného oloupaného avokáda a rozdělte na dva talíře. Na každou porci salátu položte pošírované vejce a zakápněte ještě trochou zálivky. 

Obchod Apetit