Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Salát se ztraceným vejcem a česnekovými krutony

Salát se ztraceným vejcem a česnekovými krutony

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 839 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 9 g
Tuky 73 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S tímhle salátem se lehce, a přitom bohatě na­obědváte

Suroviny

česnek 1 stroužek
rozdrcený
olivový olej 2 PL
ciabatta
malá, lze nahradit chlebánkem
vejce 2 ks
pošírovaná, vařená
římský salát 1
malý, lze nahradit ledovým salátem
Italský dresink Hellman`s
avokádo 1 ks
vypeckované, oloupané, na plátky
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. 1 rozdrcený stroužek česneku naložte do 2 lžic olivového oleje na tak dlouho, jak jen můžete. Malou ciabattu či chlebánek natrhejte na menší kousky a promíchejte s česnekovým olejem. Vložte do trouby a opékejte 10 až 15 minut. Mezitím uvařte 2 pošírovaná vejce. Menší hlávku římského nebo ledového salátu natrhejte na kousky a promíchejte s hotovou salátovou zálivkou (třeba Italský dresink Hellman’s, běžně k dostání okolo 30 Kč). Pak vmíchejte krutony, plátky z 1 vypeckovaného oloupaného avokáda a rozdělte na dva talíře. Na každou porci salátu položte pošírované vejce a zakápněte ještě trochou zálivky. 

Komentáře

Anonym

Ahoj, řekněte mi někdo prosím, co jsou to pošírovaná vejce?

Anonym

Tak po tomto pojmu jsem taky pátrala a zjistila jsem ná,sledující: pošírování – anglicky poaching, od francouzského pocher, je vlhká kuchyňská tepelná úprava potravin jako jsou vejce, ryby, ovoce a zelenina, případně i drůbež a maso. Při pošírování vložíme potravinu do vody nebo vývaru zahřátého pod bod varu (90 ° až 98°c), ve kterém potravinu necháme „pošírovat“ nebo také odborně řečeno „táhnout“ po dobu stanovenou receptem. pošírovaná vejce, také nazývaná „ztracená vejce“ - k tomu aby se bílek lépe udržel pohromadě, můžeme pošírovat ve slabě okyselené vodě, ale při trošce opatrnosti to není nutné. Vejce pošírovaná v okyselené vodě dostanou totiž slabě nakyslou chuť. Proto tento způsob používáme jen pokud pošírovaná vejce hodláme před podáváním přelít holandskou nebo rajčatovou omáčkou přičemž nakyslá chuť vajec není znatelná.

Anonym

Recept se nachází v č.4/06, str.18

Obchod Apetit