Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro každý den: 4 snadné pomazánky

pomazánka a toust
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Pomazánky jsou vděčné a věčné. Tady jsou čtyři skvělé nápady. Pozor, testováno na lidech!

 

Pomazánka se sýrem, jablkem a řapíkatým celerem

Dvě jablka omyjte, nahrubo nastrouhejte a ihned zakápněte šťávou z 1/2 citronu, aby nezhnědla. Přidejte 2 stonky řapíkatého celeru (nemáte-li ho v oblibě, dejte si ředkvičky), nakrájené na tenká kolečka, a 150 g nastrouhaného tvrdého sýra. Vmíchejte 4 lžíce hustého bílého jogurtu, osolte, opepřete a namažte na chleba.

Pomazánka z nivy a pečeného česneku

Celou palici česneku zabalte do alobalu a pečte při 180 °C asi 45 minut. Upečené stroužky vymáčkněte ze slupek. Přidejte 200 g nivy, rozdrobené, 1 kelímek pomazánkového másla a hrst vlašských ořechů. Opepřete, případně ozdobte bylinkami, promíchejte a mažte na chleba.

sýrová pomazánka s tmavými tousty

Sardinková pomazánka

Do misky dejte 200 g lučiny a 125g konzervu sardinek v oleji, slitou. Přidejte 1/2 nasekané cibule, zakápněte kapkou citronové šťávy, osolte, opepřete a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

Fazolová pomazánka

400g konzervu bílých fazolí slijte, propláchněte a dejte do misky. Přidejte 2 stroužky česneku, drcené, a kapku citronové šťávy. Přilijte 2–3 lžíce olivového oleje a rozmixujte tyčovým mixérem. Osolte a opepřete.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Comments

04.11.2014 19:01

Všechny čtyři pomazánky chutnaly mé mamince o kterou se starám. Sám jako důchodce se proto učím vařit a oceňuji každý dobrý typ.

07.10.2015 13:30

Jéé, tak to máme radost, že jste vyzkoušel všechny čtyři.

Apetit magazín