0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro každý den: 4 snadné pomazánky

pomazánka a toust
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Pomazánky jsou vděčné a věčné. Tady jsou čtyři skvělé nápady. Pozor, testováno na lidech!

 

Pomazánka se sýrem, jablkem a řapíkatým celerem

Dvě jablka omyjte, nahrubo nastrouhejte a ihned zakápněte šťávou z 1/2 citronu, aby nezhnědla. Přidejte 2 stonky řapíkatého celeru (nemáte-li ho v oblibě, dejte si ředkvičky), nakrájené na tenká kolečka, a 150 g nastrouhaného tvrdého sýra. Vmíchejte 4 lžíce hustého bílého jogurtu, osolte, opepřete a namažte na chleba.

Pomazánka z nivy a pečeného česneku

Celou palici česneku zabalte do alobalu a pečte při 180 °C asi 45 minut. Upečené stroužky vymáčkněte ze slupek. Přidejte 200 g nivy, rozdrobené, 1 kelímek pomazánkového másla a hrst vlašských ořechů. Opepřete, případně ozdobte bylinkami, promíchejte a mažte na chleba.

sýrová pomazánka s tmavými tousty

Sardinková pomazánka

Do misky dejte 200 g lučiny a 125g konzervu sardinek v oleji, slitou. Přidejte 1/2 nasekané cibule, zakápněte kapkou citronové šťávy, osolte, opepřete a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

Fazolová pomazánka

400g konzervu bílých fazolí slijte, propláchněte a dejte do misky. Přidejte 2 stroužky česneku, drcené, a kapku citronové šťávy. Přilijte 2–3 lžíce olivového oleje a rozmixujte tyčovým mixérem. Osolte a opepřete.

Související články

6 + 1 tip na pomazánky, které připravíte za pár korun
  • Tipy a triky

6 + 1 tip na pomazánky, které připravíte za pár korun

Dokonalé pohoštění, skvělá studená večeře nebo lahodná snídaně. Pomazánky se těší oblibě u dětí i dospělých, proto bývají běžnou součástí jídelníčků. Když je navíc zvládnete připravit za pouhých pár korun, radost je dvojnásobná. Mrkněte na...
8 nápadů na rychlé luštěninové pomazánky
  • Tipy a triky

8 nápadů na rychlé luštěninové pomazánky

Luštěninové pomazánky mají samá plus. Jsou chutné, přirozeně bezlepkové, veganské, plné bílkovin a výborně zasytí. Navíc je připravíte s minimem úsilí a za chviličku. ...
Autor: Redakce Apetit

Comments

Anonym

Všechny čtyři pomazánky chutnaly mé mamince o kterou se starám. Sám jako důchodce se proto učím vařit a oceňuji každý dobrý typ.

Apetit magazín

Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit