0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cuketová pomazánka

4.3 / 5. Počet hodnocení: 144
Do 20 minut Velmi snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1252 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 129 g
Tuky 62 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální pohoštění na piknik i na večírek. Cuketovou směs můžete namazat na čerstvý chléb, báječně se však hodít i na topinky. Připravte si ji klidně i jako svačinu do práce.

Suroviny

cuketa 1 ks
velká nebo 3 malé
olivový olej panenský 3 PL
česnek 4
nakrájený nadrobno
chilli paprička 2 ks
drcená
sůl mořská
parmazán 2 PL
strouhaný
zakysaná smetana 2 PL
není nutné

Postup

1

Cuketu omyjte a odřízněte z ní špičku a stopku. Podélně překrojte na čtvrtky a vykrojte střední měkkou část se semeny.

2

Nastrouhejte nahrubo, prosolte a nechte na cedníku asi půl hodiny pustit vodu.

3

Pak propláchněte pod tekoucí vodou a dobře vymačkejte.

4

V pánvi na oleji opékejte asi 1 minutu chilli papričky a česnek (pozor, aby nezhnědl – byl by hořký).

5

Vsypte cuketu a za stálého míchání opékejte 3 minuty.

6

Přendejte do mísy a do ještě teplé směsi vmíchejte parmazán. Ochutnejte, případně dosolte, a chcete-li, můžete ještě zjemnit zakysanou smetanou.

Související články

6 + 1 tip na pomazánky, které připravíte za pár korun
  • Tipy a triky

6 + 1 tip na pomazánky, které připravíte za pár korun

Dokonalé pohoštění, skvělá studená večeře nebo lahodná snídaně. Pomazánky se těší oblibě u dětí i dospělých, proto bývají běžnou součástí jídelníčků. Když je navíc zvládnete připravit za pouhých pár korun, radost je dvojnásobná. Mrkněte na...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit