0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cuketová pomazánka

4.3 / 5. Počet hodnocení: 146
Do 20 minut Velmi snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1252 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 129 g
Tuky 62 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální pohoštění na piknik i na večírek. Cuketovou směs můžete namazat na čerstvý chléb, báječně se však hodít i na topinky. Připravte si ji klidně i jako svačinu do práce.

Suroviny

velká nebo 3 malé
olivový olej panenský 3 PL
česnek 4
nakrájený nadrobno
chilli paprička 2 ks
drcená
sůl mořská
strouhaný
není nutné

Postup

1

Cuketu omyjte a odřízněte z ní špičku a stopku. Podélně překrojte na čtvrtky a vykrojte střední měkkou část se semeny.

2

Nastrouhejte nahrubo, prosolte a nechte na cedníku asi půl hodiny pustit vodu.

3

Pak propláchněte pod tekoucí vodou a dobře vymačkejte.

4

V pánvi na oleji opékejte asi 1 minutu chilli papričky a česnek (pozor, aby nezhnědl – byl by hořký).

5

Vsypte cuketu a za stálého míchání opékejte 3 minuty.

6

Přendejte do mísy a do ještě teplé směsi vmíchejte parmazán. Ochutnejte, případně dosolte, a chcete-li, můžete ještě zjemnit zakysanou smetanou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

Marie Kyslingerová

Úžasný, jednoduchý recept. Ideální snídaně, která zasytí.

Anna Sehnoutková

Moc dobra pomazanka, idealni obmena, kdyz uz nevite, co s cuketami.

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...
Jak vařit s červeným vínem?
  • Tipy a triky

Jak vařit s červeným vínem?

Červené se podává v pokojové teplotě, postupně rozvine svou chuť a cítit z něj můžeme vedle lesních plodů, kávy třeba i tabák. Pro opravdovou smyslovou harmonii zkuste červené víno přidat k hlavnímu chodu rovnou při vaření. Poradíme vám,...
Lanýže: Zázračný lék, nebo ďáblovo dílo?
  • Zajímavosti

Lanýže: Zázračný lék, nebo ďáblovo dílo?

Zemské perly. Tak se přezdívá houbám, jejichž nezaměnitelné chuti propadli gurmáni po celém světě. Nejvzácnější lanýže se podobně jako obrazy draží v aukční síni za astronomické částky. Jak se lanýže hledají a kolik stojí nejdražší lanýž na...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč