Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cuketová pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 174
Do 15 minut Velmi snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 759 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 32 g
Tuky 62 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cuketová pomazánka je další rychlý recept z cukety, který je ideálním pohoštěním na piknik i na večírek. Směs ze strouhané cukety můžete namazat na čerstvý chléb, báječně se však hodí i na topinky. Připravte si ji klidně i jako svačinu do práce. Je nápaditá, jednoduchá ale hlavně děsně dobrá a zdravá.

Suroviny

velká nebo 3 malé
olivový olej panenský 3 PL
česnek 4 stroužky
nakrájený nadrobno
drcená
sůl mořská
strouhaný
není nutné

Postup

1

Cuketu omyjte a odřízněte z ní špičku a stopku. Podélně překrojte na čtvrtky a vykrojte střední měkkou část se semeny.

2

Nastrouhejte nahrubo, prosolte a nechte na cedníku asi půl hodiny pustit vodu.

3

Pak propláchněte pod tekoucí vodou a dobře vymačkejte.

4

V pánvi na oleji opékejte asi 1 minutu chilli papričky a česnek (pozor, aby nezhnědl – byl by hořký).

5

Vsypte cuketu a za stálého míchání opékejte 3 minuty.

6

Přendejte do mísy a do ještě teplé směsi vmíchejte parmazán. Ochutnejte, případně dosolte, a chcete-li, můžete ještě zjemnit zakysanou smetanou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

13.09.2014 20:55

Moc dobra pomazanka, idealni obmena, kdyz uz nevite, co s cuketami.

07.08.2014 09:38

Úžasný, jednoduchý recept. Ideální snídaně, která zasytí.

Apetit magazín