Ideální pohoštění na piknik i na večírek. Cuketovou směs můžete namazat na čerstvý chléb, báječně se však hodít i na topinky. Připravte si ji klidně i jako svačinu do práce.
Suroviny
cuketa
1
ks
velká nebo 3 malé
olivový olej panenský
3
PL
česnek
4
nakrájený nadrobno
chilli paprička
2
ks
drcená
sůl mořská
parmazán
2
PL
strouhaný
zakysaná smetana
2
PL
není nutné
Postup
1
Cuketu omyjte a odřízněte z ní špičku a stopku. Podélně překrojte na čtvrtky a vykrojte střední měkkou část se semeny.
2
Nastrouhejte nahrubo, prosolte a nechte na cedníku asi půl hodiny pustit vodu.
3
Pak propláchněte pod tekoucí vodou a dobře vymačkejte.
4
V pánvi na oleji opékejte asi 1 minutu chilli papričky a česnek (pozor, aby nezhnědl – byl by hořký).
5
Vsypte cuketu a za stálého míchání opékejte 3 minuty.
6
Přendejte do mísy a do ještě teplé směsi vmíchejte parmazán. Ochutnejte, případně dosolte, a chcete-li, můžete ještě zjemnit zakysanou smetanou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů)
- Nejlepší pomazánky a obložené pečivo(33 receptů)
- 44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte(44 receptů)
Komentáře
07.08.2014 09:38
Úžasný, jednoduchý recept.
Úžasný, jednoduchý recept. Ideální snídaně, která zasytí.
13.09.2014 20:55
Moc dobra pomazanka, idealni
Moc dobra pomazanka, idealni obmena, kdyz uz nevite, co s cuketami.