Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vánoční koření

skořice, kardamom, hřebíček
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Bez vůně vanilky, skořice a hřebíčku by nebyly Vánoce těmi pravými svátky.

Nejen vůně másla a cukru se v prosinci stará o tu pravou atmosféru. Je to také vůně punče, svařeného vína a koření, které dává adventu to správné kouzlo. Po ruce vždy mějte koření mleté (do těsta) i celé (do kompotu a horkých nápojů). Skladujte ho v uzavíratelných vzduchotěsných nádobách. Nejlepší jsou kořenky z tmavého skla s broušeným uzávěrem. Koření kupujte jen tolik, kolik ho spotřebujete – dlouhým skladováním ztrácí svoji sílu.

Ve vaší kuchyni by letos neměly chybět:

  • vanilka – do krémů, náplní, horké čokolády, do vanilkového cukru
  • skořice – celá do kompotů, svařeného vína i punče, mletá do perníčků a sušenek
  • hřebíček – najemno drcený do perníků, celý do kompotu, svařeného vína a punče
  • badyán – nedílná součást každé směsi na perníky
  • zázvor – kandovaný sluší sušenkám, mletý přidejte do cukroví, čerstvý dodá říz čaji

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč