Vánoční koření

Vánoční koření
sdílet:
Bez vůně vanilky, skořice a hřebíčku by nebyly Vánoce těmi pravými svátky.

Nejen vůně másla a cukru se v prosinci stará o tu pravou atmosféru. Je to také vůně punče, svařeného vína a koření, které dává adventu to správné kouzlo. Po ruce vždy mějte koření mleté (do těsta) i celé (do kompotu a horkých nápojů). Skladujte ho v uzavíratelných vzduchotěsných nádobách. Nejlepší jsou kořenky z tmavého skla s broušeným uzávěrem. Koření kupujte jen tolik, kolik ho spotřebujete – dlouhým skladováním ztrácí svoji sílu.

Ve vaší kuchyni by letos neměly chybět:

  • vanilka – do krémů, náplní, horké čokolády, do vanilkového cukru
  • skořice – celá do kompotů, svařeného vína i punče, mletá do perníčků a sušenek
  • hřebíček – najemno drcený do perníků, celý do kompotu, svařeného vína a punče
  • badyán – nedílná součást každé směsi na perníky
  • zázvor – kandovaný sluší sušenkám, mletý přidejte do cukroví, čerstvý dodá říz čaji


Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit