Bez vůně vanilky, skořice a hřebíčku by nebyly Vánoce těmi pravými svátky.
Nejen vůně másla a cukru se v prosinci stará o tu pravou atmosféru. Je to také vůně punče, svařeného vína a koření, které dává adventu to správné kouzlo. Po ruce vždy mějte koření mleté (do těsta) i celé (do kompotu a horkých nápojů). Skladujte ho v uzavíratelných vzduchotěsných nádobách. Nejlepší jsou kořenky z tmavého skla s broušeným uzávěrem. Koření kupujte jen tolik, kolik ho spotřebujete – dlouhým skladováním ztrácí svoji sílu.
Ve vaší kuchyni by letos neměly chybět:
- vanilka – do krémů, náplní, horké čokolády, do vanilkového cukru
- skořice – celá do kompotů, svařeného vína i punče, mletá do perníčků a sušenek
- hřebíček – najemno drcený do perníků, celý do kompotu, svařeného vína a punče
- badyán – nedílná součást každé směsi na perníky
- zázvor – kandovaný sluší sušenkám, mletý přidejte do cukroví, čerstvý dodá říz čaji