Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vánoční koření

skořice, kardamom, hřebíček
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Bez vůně vanilky, skořice a hřebíčku by nebyly Vánoce těmi pravými svátky.

Nejen vůně másla a cukru se v prosinci stará o tu pravou atmosféru. Je to také vůně punče, svařeného vína a koření, které dává adventu to správné kouzlo. Po ruce vždy mějte koření mleté (do těsta) i celé (do kompotu a horkých nápojů). Skladujte ho v uzavíratelných vzduchotěsných nádobách. Nejlepší jsou kořenky z tmavého skla s broušeným uzávěrem. Koření kupujte jen tolik, kolik ho spotřebujete – dlouhým skladováním ztrácí svoji sílu.

Ve vaší kuchyni by letos neměly chybět:

  • vanilka – do krémů, náplní, horké čokolády, do vanilkového cukru
  • skořice – celá do kompotů, svařeného vína i punče, mletá do perníčků a sušenek
  • hřebíček – najemno drcený do perníků, celý do kompotu, svařeného vína a punče
  • badyán – nedílná součást každé směsi na perníky
  • zázvor – kandovaný sluší sušenkám, mletý přidejte do cukroví, čerstvý dodá říz čaji

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...
AD
Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás
  • Zajímavosti

Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás

Venku je konečně krásně a nás čeká nesnadné rozhodování. Půjdeme na výlet, do bazénu nebo se jen tak natáhneme na lehátko na terase nebo zahradě? A co budeme vlastně jíst? Jenže komu by se v horku chtělo stát u sporáku. Objednejte si přesně...