Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vaření beze zbytku: ovocná marmeláda

pečivo s džemem
ZDROJ: Rawpixel.com
sdílet:

Zůstala vám v lednici nespotřebovaná marmeláda? Tady jsou dva originální nápady, jak ji využít jinak než na palačinky.

 

1. Marináda na kuře

Pomerančovou marmeládu smíchejte s tekutým medem a strouhaným zázvorem. Ve směsi marinujte kuře. Po upečení bude krásně šťavnaté a voňavé.

2. Glazura na jehněčí 

Smíchejte marmeládu a nasekané snítky čerstvého rozmarýnu. Směsí potřete v polovině pečení jehněčí kýtu.

Jak využíváte zbytky vy? Prozraďte nám svoje triky na Facebooku.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...