0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vdolky s brusinkovým džemem

AD
Vdolky
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Vdolky s brusinkovým džemem

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné 15

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3850 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 290 g
Tuky 211 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vdolky bauernkrapfen bývaly v rakouském regionu Raurisertal jídlem připravovaným na dožínky, trhy a jiné slavnosti. Pokud vás lákají alpské speciality, pojďte si jednu z těch nejikoničtějších s námi připravit.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 400 g
na podsypání i špetka soli
droždí čerstvé 25 g
krupicový cukr 1 PL
mléko 250 ml
vlažné
žloutek 5
máslo 50 g
rozpuštěné
rum 3 PL
anebo ovocná pálenka
slunečnicový olej
na smažení
moučkový cukr
na poprášení
džem
brusinkový, na plnění

Postup

1

Do mísy nasypeme mouku a uděláme v ní důlek. Ke straně mísy dáme sůl (aby se nedotýkala droždí). Do důlku rozdrobíme droždí, posypeme lžící cukru a zalijeme polovinou vlahého mléka. Poprášíme moukou, zakryjeme a necháme stát 15 minut, až droždí vzejde na kvásek. Ve zbytku mléka rozpustíme máslo
a přilijte rum či pálenku. Vlijeme do těsta a zamícháme, pak přidáme žloutky a vařečkou vypracujeme hedvábné těsto, které se odlepuje od stěn mísy (k hnětení můžeme využít i robota). Znovu poprášíme moukou, zakryjeme a necháme hodinu kynout (nebo dokud těsto nezdvojnásobí objem).

2

Z vykynulého těsta odkrajujeme lžící kousky těsta o velikosti malého citronu a odkládáme je na moukou poprášenou pracovní plochu. Z každého kousku vytvarujeme kuličku. Zakryjte a necháme odpočinout 20 minut.

3

V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Kuličku těsta vezmeme do ruky a od středu prsty roztáhneme, aby vznikl důlek a okraje – čím tenčí ve středu bude těsto, tím bude důlek po osmažení výraznější. Vdolky vkládáme do rozpáleného oleje důlkem dolů a smažíme 2–3 minuty po jedné straně dozlatova, obrátíme a osmažíme dozlatova i z druhé strany. Odkládáme na talíř s papírovou kuchyňskou utěrkou. Hotové vdolky pocukrujeme a naplníme džemem.

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč