0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlové bábovičky s džemem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Na 6 báboviček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6602 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 580 g
Tuky 391 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Už nikdy nechceme jiný dezert! Je v něm všechno, co máme rádi – křehké těsto, džem z lesního ovoce, nadýchaná mandlová náplň a cukrová poleva s ginem. Je sice dost sladký, ale když se o něj rozdělíte, výčitky mít nemusíte. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
krupicový cukr 6 PL
máslo 160 g
chlazené, nasekané
vanilkový extrakt 1 ČL
vanilková zmrzlina
k podávání
Na náplň
máslo 125 g
změklé
krupicový cukr 125 g
gin 1 PL
vejce 4 ks
citron 1 ks
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
mandle 175 g
mleté
džem 160 g
z lesního ovoce
mandle plátky 20 g
Na polevu
moučkový cukr 50 g
+ na poprášení
gin 1 ČL
citron ½ ks
vymačkaná šťáva

1 Na těsto v robotu promíchejte mouku, cukr, máslo a vanilkový extrakt na drobenku. Přidejte 3–4 lžíce ledové vody a ještě krátce promixujte. Vyklopte a na pomoučněné pracovní ploše rychle vypracujte soudržné těsto. Zformujte z něj kouli a tu zabalte do potravinářské fólie. Dejte chladit alespoň na 1 hodinu (nejlépe přes noc) do lednice. 

Troubu předehřejte na 140°C a vymažte 6 formiček na briošky (viz Tipy na nákup). Rozválejte těsto na sílu 2mma vyložte s ním formičky, přečnívající těsto odřízněte. Dejte na 15 minut chladit.

3 Mezitím si připravte náplň. Prošlehejte máslo s cukrem do pěny, až zhoustne a zesvětlá. Vmíchejte gin a zašlehejte vejce jedno po druhém. Vmíchejte citronovou kůru a šťávu a 150g mletých mandlí.

4 Na dno vyložených formiček rozdělte džem. Posypte zbylými mletými mandlemi (25 g). Na to rozdělte náplň. Posypte mandlovými lupínky a pečte 45 minut dozlatova. Vyjměte a nechte vychladnout.

5 Smíchejte cukr, gin a tolik citronové šťávy, aby vznikla tekutá poleva. Bábovičky posypte moučkovým cukrem a ozdobte pomocí zdobicího sáčku polevou. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč