Už nikdy nechceme jiný dezert! Je v něm všechno, co máme rádi – křehké těsto, džem z lesního ovoce, nadýchaná mandlová náplň a cukrová poleva s ginem. Je sice dost sladký, ale když se o něj rozdělíte, výčitky mít nemusíte.
Suroviny
Postup
Na těsto v robotu promíchejte mouku, cukr, máslo a vanilkový extrakt na drobenku. Přidejte 3–4 lžíce ledové vody a ještě krátce promixujte. Vyklopte a na pomoučněné pracovní ploše rychle vypracujte soudržné těsto. Zformujte z něj kouli a tu zabalte do potravinářské fólie. Dejte chladit alespoň na 1 hodinu (nejlépe přes noc) do lednice.
Troubu předehřejte na 140°C a vymažte 6 formiček na briošky (viz Tipy na nákup). Rozválejte těsto na sílu 2mma vyložte s ním formičky, přečnívající těsto odřízněte. Dejte na 15 minut chladit.
Mezitím si připravte náplň. Prošlehejte máslo s cukrem do pěny, až zhoustne a zesvětlá. Vmíchejte gin a zašlehejte vejce jedno po druhém. Vmíchejte citronovou kůru a šťávu a 150g mletých mandlí.
Na dno vyložených formiček rozdělte džem. Posypte zbylými mletými mandlemi (25 g). Na to rozdělte náplň. Posypte mandlovými lupínky a pečte 45 minut dozlatova. Vyjměte a nechte vychladnout.
5 Smíchejte cukr, gin a tolik citronové šťávy, aby vznikla tekutá poleva. Bábovičky posypte moučkovým cukrem a ozdobte pomocí zdobicího sáčku polevou. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou.