Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlové bábovičky s džemem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Na 6 báboviček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6602 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 580 g
Tuky 391 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Už nikdy nechceme jiný dezert! Je v něm všechno, co máme rádi – křehké těsto, džem z lesního ovoce, nadýchaná mandlová náplň a cukrová poleva s ginem. Je sice dost sladký, ale když se o něj rozdělíte, výčitky mít nemusíte. 

Suroviny

máslo 160 g
chlazené, nasekané
vanilkový extrakt 1 ČL
vanilková zmrzlina
k podávání
Na náplň
máslo 125 g
změklé
gin 1 PL
vejce 4 ks
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
mandle 175 g
mleté
džem 160 g
z lesního ovoce
mandle plátky 20 g
Na polevu
+ na poprášení
gin 1 ČL
citron ½ ks
vymačkaná šťáva

Postup

1

Na těsto v robotu promíchejte mouku, cukr, máslo a vanilkový extrakt na drobenku. Přidejte 3–4 lžíce ledové vody a ještě krátce promixujte. Vyklopte a na pomoučněné pracovní ploše rychle vypracujte soudržné těsto. Zformujte z něj kouli a tu zabalte do potravinářské fólie. Dejte chladit alespoň na 1 hodinu (nejlépe přes noc) do lednice.

2

Troubu předehřejte na 140°C a vymažte 6 formiček na briošky (viz Tipy na nákup). Rozválejte těsto na sílu 2mma vyložte s ním formičky, přečnívající těsto odřízněte. Dejte na 15 minut chladit.

3

Mezitím si připravte náplň. Prošlehejte máslo s cukrem do pěny, až zhoustne a zesvětlá. Vmíchejte gin a zašlehejte vejce jedno po druhém. Vmíchejte citronovou kůru a šťávu a 150g mletých mandlí.

4

Na dno vyložených formiček rozdělte džem. Posypte zbylými mletými mandlemi (25 g). Na to rozdělte náplň. Posypte mandlovými lupínky a pečte 45 minut dozlatova. Vyjměte a nechte vychladnout.

5 Smíchejte cukr, gin a tolik citronové šťávy, aby vznikla tekutá poleva. Bábovičky posypte moučkovým cukrem a ozdobte pomocí zdobicího sáčku polevou. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín