Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vodní lázeň a čokoláda

čokoláda
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Spousta čokoládových receptů předpokládá použití čokolády v tekutém stavu. Víte, jak na ni, aby se při rozpouštění nesrazila a neztratila svoji hedvábnou konzistenci?

 

Na krémy a omáčky

Zahřívání v tzv. vodní lázni se používá u surovin, které by se na intenzivnějším a méně rovnoměrném zdroji tepla srazily. Vedle čokolády jsou to například žloutkové krémy a omáčky jako třeba zabaglione ze žloutků a likérového vína marsala nebo jemná holandská omáčka z másla a žloutků.

Vodní lázeň

Na sporák postavte hlubší hrnec do poloviny naplněný vodou. Přiveďte k varu a zmírněte zdroj tepla. Voda by měla jen jemně perlit (rozhodně ne vařit se klokotem), jinak by se mohly některé ohřívané pokrmy srazit. Na hrnec postavte širší kovovou mísu, jejíž dno se však nesmí dotýkat vody. Do ní vložte čokoládu a za občasného míchání nechte rozpustit na rovnoměrně hladkou hmotu. A teď si můžete upéct valentýnský malinový dort s čokoládovou polevou.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum
  • Zajímavosti

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum

Fenomén dubajské čokolády vám určitě neunikl a možná jste si ji dokonce zkusili připravit doma. Pravděpodobně vám v lednici zbyla sezamová pasta tahini a teď přemýšlíte, co s ní. Rádi vám poradíme, jak ji využít! Je to nečekaně všestranná...