Pohankový kuba se slaninou

Pohankový kuba se slaninou

4.1 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1300 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 225 g
Tuky 24 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kubu z pohanky? Zmizí do dvou minut!

Suroviny

pohanka 250 g
loupané pohankové kroupy
vývar zeleninový 450 ml
olivový olej 1 PL
bylinková sůl
cibule 1 ks
česnek 5 stroužků
žampiony 250 g
pepř bílý
mletý
sójová omáčka
kmín 1 ČL
drcený
petrželka 1 ČL
nasekaná
majoránka (drhnutá) 1 ČL
slanina plátky

1 250 g loupaných pohankových krup operte ve studené vodě, zalijte 450 ml zeleninového vývaru, přidejte 1 lžíci olivového oleje a bylinkovou sůl. Pomalu uveďte do varu a za občasného míchání vařte čtyři minuty. Odstavte z ohně a zabalené v peřině nechte nabobtnat a vychladnout.

2 Na oleji zpěňte nakrájenou větší cibuli a 5 stroužků česneku, přidejte 250 g žampionů nakrájených na plátky, bílý mletý pepř, podlijte trochou vody a mírně poduste. Pak podle chuti přidejte sójovou omáčku, bylinkovou sůl, pepř, 1 lžičku drceného kmínu, vmíchejte pohanku, 1 lžičku čerstvé nasekané petrželky a majoránku. Přesuňte do pekáčku vyloženého plátky slaniny a při 180 °C pečte čtvrt hodiny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Komentáře

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit