0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Beignets
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5 / 5. Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9537 kcal
Bílkoviny 200 g
Sacharidy 783 g
Tuky 589 g
Vláknina 123 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Beignetky jsou smažené kousky těsta, které se největší popularitě těší v Louisianě. Podávají se vždy horké a hojně obalené v moučkovém cukru. Jen si představte, jak sedíte v kavárně v New Orleans, pozorujete ruch ulice a mlsáte tyhle malé horké čtverečky. Po každém kousnutí přivřete oči, olíznete si prsty a oprášíte cukr z brady... Slast! 

Suroviny

krupicový cukr 120 g
droždí sušené 1 bal
vejce 2 ks
prošlehaná
sůl 1 ČL
kondenzované mléko 250 ml
neslazené
mouka pšeničná hladká 800 g
typ 00
sádlo 50 g
povolené
olej 500 ml
na smažení
moučkový cukr
na obalení
med
na pokapání

1 V míse promíchejte 375ml vlažné vody, cukr a droždí a nechte 10 minut stát. V míse, ve které budete hníst těsto, prošlehejte vejce, sůl a kondenzované mléko. Přilijte směs s droždím, přisypte polovinu mouky a začněte hníst. Potom přidejte sádlo a přisypte zbylou mouku a vypracujte hladké těsto. Nejlepší na hnětení je robot s hákem. Těsto potřebuje opravdu dobře propracovat, odolejte, dejte těstu čas a nepřisypávejte mouku. Těsto se postupem času stane pevnějším a hladším, vždy ale bude trochu lepivé. Nezkoušejte ho propracovat na vále, budete se jen trápit. Když nemáte k dispozici robot, zůstaňte u mísy a vařečky! Hnětení vám zabere přibližně 15 minut. 

2 Těsto zakryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě zhruba 2 hodiny kynout.

3 Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní plochu, shora poprašte moukou, rozválejte na tloušťku zhruba 6mm a poté nakrájejte na čtverečky o hraně asi 2,5cm.

4 Rozehřejte vysokou vrstvu oleje (na180°C) a smažte beignetky dozlatova – z každé strany 1–2 minuty. Po vyjmutí nechte chvilku okapat na papírových utěrkách a pak obalte v moučkovém cukru. Podávejte horké!

NĚCO NAVÍC
Před podáváním můžete beignetky ještě pokapat medem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit