0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Beignets
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9537 kcal
Bílkoviny 200 g
Sacharidy 783 g
Tuky 589 g
Vláknina 123 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Beignetky jsou smažené kousky těsta, které se největší popularitě těší v Louisianě. Podávají se vždy horké a hojně obalené v moučkovém cukru. Jen si představte, jak sedíte v kavárně v New Orleans, pozorujete ruch ulice a mlsáte tyhle malé horké čtverečky. Po každém kousnutí přivřete oči, olíznete si prsty a oprášíte cukr z brady... Slast! 

Suroviny

krupicový cukr 120 g
droždí sušené 1 bal
vejce 2 ks
prošlehaná
sůl 1 ČL
neslazené
mouka pšeničná hladká 800 g
typ 00
sádlo 50 g
povolené
olej 500 ml
na smažení
moučkový cukr
na obalení
na pokapání

Postup

1

V míse promíchejte 375ml vlažné vody, cukr a droždí a nechte 10 minut stát. V míse, ve které budete hníst těsto, prošlehejte vejce, sůl a kondenzované mléko. Přilijte směs s droždím, přisypte polovinu mouky a začněte hníst.

2

Potom přidejte sádlo a přisypte zbylou mouku a vypracujte hladké těsto. Nejlepší na hnětení je robot s hákem. Těsto potřebuje opravdu dobře propracovat, odolejte, dejte těstu čas a nepřisypávejte mouku. Těsto se postupem času stane pevnějším a hladším, vždy ale bude trochu lepivé. Nezkoušejte ho propracovat na vále, budete se jen trápit. Když nemáte k dispozici robot, zůstaňte u mísy a vařečky! Hnětení vám zabere přibližně 15 minut. 

3

Těsto zakryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě zhruba 2 hodiny kynout.

4

Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní plochu, shora poprašte moukou, rozválejte na tloušťku zhruba 6mm a poté nakrájejte na čtverečky o hraně asi 2,5cm.

5

Rozehřejte vysokou vrstvu oleje (na180°C) a smažte beignetky dozlatova – z každé strany 1–2 minuty. Po vyjmutí nechte chvilku okapat na papírových utěrkách a pak obalte v moučkovém cukru. Podávejte horké!

NĚCO NAVÍC
Před podáváním můžete beignetky ještě pokapat medem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Komentáře

Monika Šimková

Vynikající a jsou výborné i z mrazáku (sirove těsto do mrazáku).

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč