Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3462 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 196 g
Tuky 259 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle křupavá dobrota je rozšířená ve Španělsku, Portugalsku i v Latinské Americe, kde si ji můžete běžně koupit na ulici v kornoutu jen tak do ruky.

Související recepty

Beignets

Beignetky jsou smažené kousky těsta, které se ...

Suroviny

mléko 310 ml
plnotučné
máslo 4 PL
třtinový cukr 1 PL
vanilkový extrakt 0.5 ČL
sůl 1 špetka
mouka pšeničná hladká 140 g
vejce 3 ks
rostlinný olej
na smažení
Na omáčku
tmavá čokoláda 200 g
s chilli (např. Lindt)
smetana ke šlehání 250 ml

1 Na churros dejte do rendlíku mléko, máslo, cukr, vanilku a špetku soli a na středním plameni a za stálého míchání přiveďte k varu. Míchejte, až se cukr rozpustí. Ztlumte plamen a přisypte mouku. Míchejte pár minut, až se z těsta zformuje koule. Přesuňte ji do mísy a nechte 5 minut chladnout. Ručním šlehačem pak zapracujte jedno vejce po druhém. Těsto potom přesuňte do zdobicího sáčku s řezanou špičkou.

2 Na omáčku rozpusťte čokoládu se smetanou na malém plameni, až vznikne hladký krém. Odložte a udržujte horké.

3 Rozpalte 5cm vysokou vrstvu oleje (optimálně na 180°C) a vytlačujte zhruba 7 cm dlouhé kousky těsta přímo do oleje. Smažte je dozlatova celkem 3 minuty, během smažení jednou obraťte. Nechte okapat na papírových utěrkách. Podávejte s horkou čokoládovou omáčkou k namáčení.

NĚCO NAVÍC
Churros budou ještě lepší, když je ihned po usmažení obalíte v krupicovém cukru či cukru smíchaném se skořicí. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit