Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Churros s chilli čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 96
Do 45 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3462 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 196 g
Tuky 259 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Churros jsou smažené tyčinky, křupavé na povrchu a jemné uvnitř. Voní po vanilce a často se obalují ve skořicovém cukru nebo podávají s čokoládovou omáčkou. Tato dobrota je rozšířená ve Španělsku, Portugalsku i v Latinské Americe, kde si ji můžete běžně koupit na ulici v kornoutu jen tak do ruky. Pokud však máte chuť na churros a nevíte, kde je u nás koupit, můžete si je připravit sami. Na těsto potřebujete jen pár ingrediencí a na omáčku dvě tabulky čokolády a smetanu.

Suroviny

mléko 310 ml
plnotučné
třtinový cukr 1 PL
vanilkový extrakt ½ ČL
sůl 1 špetka
vejce 3 ks
rostlinný olej
na smažení
Na omáčku
tmavá čokoláda 200 g
s chilli (např. Lindt)

Postup

1

Na churros dejte do rendlíku mléko, máslo, cukr, vanilku a špetku soli a na středním plameni za stálého míchání přiveďte k varu. Míchejte, až se cukr rozpustí. Ztlumte plamen a přisypte mouku. Míchejte pár minut, až se z těsta zformuje koule.

2

Přesuňte ji do mísy a nechte 5 minut chladnout. Ručním šlehačem pak zapracujte jedno vejce po druhém. Těsto potom přesuňte do zdobicího sáčku s řezanou špičkou.

3

Na omáčku rozpusťte čokoládu se smetanou na malém plameni, až vznikne hladký krém. Odložte a udržujte horké.

4

Rozpalte 5cm vysokou vrstvu oleje (optimálně na 180 °C) a vytlačujte zhruba 7 cm dlouhé kousky těsta přímo do oleje.

5

Smažte je dozlatova celkem 3 minuty, během smažení jednou obraťte. Nechte okapat na papírových utěrkách. Churros podávejte s horkou čokoládovou omáčkou k namáčení.

NĚCO NAVÍC
Churros budou ještě lepší, když je ihned po usmažení obalíte v krupicovém cukru či cukru smíchaném se skořicí. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč