Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Beignets
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9537 kcal
Bílkoviny 200 g
Sacharidy 783 g
Tuky 589 g
Vláknina 123 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Beignetky jsou smažené kousky těsta, které se největší popularitě těší v Louisianě. Podávají se vždy horké a hojně obalené v moučkovém cukru. Jen si představte, jak sedíte v kavárně v New Orleans, pozorujete ruch ulice a mlsáte tyhle malé horké čtverečky. Po každém kousnutí přivřete oči, olíznete si prsty a oprášíte cukr z brady... Slast! Pro takovou atmosféru ovšem budete potřebovat recept...

Související recepty

Suroviny

droždí sušené 1 bal
vejce 2 ks
prošlehaná
sůl 1 ČL
neslazené
povolené
olej 500 ml
na smažení
na obalení
na pokapání

Postup

1

V míse promíchejte 375 ml vlažné vody, cukr a droždí a nechte 10 minut stát. V míse, ve které budete hníst těsto, prošlehejte vejce, sůl a kondenzované mléko. Přilijte směs s droždím, přisypte polovinu mouky a začněte hníst.

2

Potom přidejte sádlo a přisypte zbylou mouku a vypracujte hladké těsto. Nejlepší na hnětení je robot s hákem. Těsto potřebuje opravdu dobře propracovat, odolejte, dejte těstu čas a nepřisypávejte mouku. Těsto se postupem času stane pevnějším a hladším, vždy ale bude trochu lepivé. Nezkoušejte ho propracovat na vále, budete se jen trápit. Když nemáte k dispozici robot, zůstaňte u mísy a vařečky! Hnětení vám zabere přibližně 15 minut. 

3

Těsto zakryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě zhruba 2 hodiny kynout.

4

Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní plochu, shora poprašte moukou, rozválejte na tloušťku zhruba 6 mm a poté nakrájejte na čtverečky o hraně asi 2,5 cm.

5

Rozehřejte vysokou vrstvu oleje (na180 °C) a smažte beignetky dozlatova – z každé strany 1–2 minuty. Po vyjmutí nechte chvilku okapat na papírových utěrkách a pak obalte v moučkovém cukru. Podávejte horké!

NĚCO NAVÍC
Před podáváním můžete beignetky ještě pokapat medem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Komentáře

09.04.2016 09:31

Vynikající a jsou výborné i z mrazáku (sirove těsto do mrazáku).

Apetit magazín