0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6 / 5. Počet hodnocení: 35
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2134 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 232 g
Tuky 92 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo říká, že boží milosti musí být křehké a ve tvaru čtverečku? Nás baví ty nadýchané a v podobě rozverných kroucenek. 

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 300 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
sůl 1 špetka
máslo 1 PL
změklé
žloutek 2 ks
vejce 1 ks
citronová kůra 2 ČL
nastrouhaná
smetana na vaření 2 PL
rum 2 PL
tuzemák
olej
na smažení
moučkový cukr
na poprášení

Postup

1

Do mísy prosejte mouku s kypřicím práškem a špetkou soli. Přidejte máslo, žloutky i celé vejce, citronovou kůru, smetanu a rum a promíchejte. Vyklopte na pracovní plochu a těsto dobře prohněťte. Pak z něj zformujte kouli a zabalte ji do potravinářské fólie. Nechte v chladničce odpočinout 1–2 hodiny.

2

Z odpočinutého těsta vyválejte plát silný zhruba 3 mm. Z něj vlnitým rádýlkem vykrajujte různé tvary. Některé kousky uprostřed ještě ozdobně prořízněte.

3

Smažte po částech ve vyšší vrstvě roz- páleného oleje dozlatova. Po vyjmutí nechte okapat na papírových utěrkách. Ještě teplé pocukrujte. 

Související články

Sladké, nadýchané a křehké. Objevte boží milosti
  • Tipy a triky

Sladké, nadýchané a křehké. Objevte boží milosti

Masopust sice letos prožíváme trochu netradičně, uzavřeně a odděleně od ostatních, to ale neznamená, že si doma nemůžeme udělat masopustní hostinu. Ta tradiční se neobejde bez jitrnic, klobás, tlačenek, škvarků a smažených koblížků. A ještě...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit