Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Netradiční boží milosti
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 70
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2134 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 232 g
Tuky 92 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo říká, že boží milosti musí být křehké a ve tvaru čtverečku? Nás baví ty nadýchané a v podobě rozverných kroucenek. Vyzkoušejte recept na tradiční velikonoční dobrotu v trochu neobvyklém podání. Uvidíte, že odvaha se vyplatí.

Související recepty

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
sůl 1 špetka
změklé
vejce 1 ks
nastrouhaná
rum 2 PL
tuzemák
olej
na smažení
na poprášení

Postup

1

Do mísy prosejte mouku s kypřicím práškem a špetkou soli. Přidejte máslo, žloutky i celé vejce, citronovou kůru, smetanu a rum a promíchejte.

2

Vyklopte na pracovní plochu a těsto dobře prohněťte. Pak z něj zformujte kouli a zabalte ji do potravinářské fólie. Nechte v chladničce odpočinout 1–2 hodiny.

3

Z odpočinutého těsta vyválejte plát silný zhruba 3 mm. Z něj vlnitým rádýlkem vykrajujte různé tvary. Některé kousky uprostřed ještě ozdobně prořízněte.

4

Smažte po částech ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Po vyjmutí nechte okapat na papírových utěrkách. Ještě teplé pocukrujte. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...