Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Aromatické kuře na studeno

Aromatické kuře na studeno

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1258 kcal
Bílkoviny 185 g
Sacharidy 26 g
Tuky 36 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Servíruje se studené, proto si ho rozhodně připravte v předstihu. Maso ovšem porcujte až v den D.

Suroviny

bez kosti a kůže
med 2 PL
sušená pomerančová kůra
ze dvou dobře omytých pomerančů
pomerančová šťáva
z jednoho pomeranče
olivový olej 2 PL
sójová omáčka 1 PL
sůl
pepř
salát

Postup

1

Troubu předehřejte na 190 °C (horkovzdušnou na 170 °C).

2

Kuřecí prsíčka položte do mělčího pekáčku. Smíchejte med, pomerančovou kůru a šťávu, olej, sójovou omáčku, sůl i pepř a přelijte přes maso. Dobře ho ve směsi obalte.

3

Pečte 40–45 minut, v polovině pečení maso obraťte a občas přelévejte vypečenou šťávou. Mělo by být pěkně zlatavé, lesklé a šťáva ke konci téměř vypečená. Pokud se prsíčka pečou rychle a šťáva se vypéká, dolijte ji trochou horké vody.

4

Maso nechte vychladnout a zabalte do alobalu. V chladu ho tak můžete uchovat do druhého dne.

5

Servírovací talíř pokryjte listy salátu a na ně naaranžujte maso nakrájené na tenčí plátky. Pokud jste kuře chladili, naporcujte ho klidně hned po vyjmutí z ledničky, ale před podáváním ho nechte chvíli v pokojové teplotě.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

31.10.2007 20:03
Měli jsme dneska k večeři, všem - ted nám 3 doma to moc chutnalo, je pravda, že prsa byla větsší, teda vyšší
20.07.2006 17:01
Tak nevím, kde se stala chyba, ale nám tohle nechutnalo. Prsíčka byla hrozně suchá a chuť taky nic moc
23.03.2007 15:41
Hodně záleží na surovinách a to zejména na kuřeti. Doporučuju použít silná čerstvá kuřecí prsa. Tenká se velmi rychle vysuší. Při strouhání kůry pozor na bílou hořkou dužinu, která jídlo dokáže zcela zničit. Při pečení stále přelévat a obracet. Klidně každých 5 minut. Pak je úspěch zaručený. Připravoval jsem je na party už několikrát a vždy to byl "bestseller" ;)
18.02.2010 18:39
Také jsem použila větší prsa a polévala častěji. Všem nám chutnalo, pomerančová chuť dodala kuřeti na zajímavosti. Právě uvažuji, že se do toho znovu pustím. Je to rychlovka a hlavně když člověk čeká hosty, nemusí s tím ztrácet čas a opravdu si je připravit den předem...

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč