Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

V hlavní roli kuře: 30 rychlých letních receptů

V hlavní roli kuře: 30 rychlých letních receptů
ZDROJ: Apetit

Kuřecí maso je libové, plné bílkovin a skvěle se hodí k čerstvé i tepelně upravené letní zelenině. Marinované kuřecí maso vynikne na grilu a pokud něco zbyde, využijete ho do piknikových sendvičů. Inspirujte se našimi recepty na kuře v letním provedení.

Co s kuřetem v létě?

Kuře je dietní, nutričně hodnotné a připravíte z mnoho různorodých jídel. Chutná skvěle i za studena, takže ho v létě využijete i do studených obědů či svačin.

  • Celé kuře přihoďte do košíku, až budete dělat nákup na víkendový pobyt na chatě. Z jednoho kuřete připravíte několik jídel.
  • Hned po příjezdu kuře naporcujte. Ze skeletu připravte vývar se zeleninou a nudlemi coby lehký letní oběd.
  • Kuřecí prsíčka rovnou hoďte na pánev a zprudka opečte. Budou se hodit do sendvičů, které si zabalíte s sebou na výlet nebo k vodě.
  • Stehenní maso naložte do vaší oblíbené marinády spolu s koupenými křidélky. Všechno pak využijete na gril. Nevysuší se jako kuřecí prsa, takže si maso vychutnáte hezky šťavnaté.
  • Podávejte k němu grilovanou zeleninu nebo třeba sezónní či letní bramborový salát. Nezapomeňte na omáčky a dipy, ty v létě nesmí chybět.

Inspirace Středomořím

Středomořská kuchyně je uzpůsobena teplým klimatickým podmínkám. Proč si tedy z přímořských sousedů nevzít příklad a letní jídla trochu odlehčit?

  • Kuřecímu masu sluší bylinky jako oregano, rozmarýn, tymián apod., kterých jsou středomořské recepty plné.
  • Inspirujte se spojením kuřecího s citrony. Kuře bude po koupeli v citronové marinádě se solí výrazně křehké a osvěžující.
  • Skvěle si kuřecí maso rozumí i s česnekem, rajčatovými omáčkami nebo olivovými tapenádami.
  • Jako přílohu zvolte rychlý kuskus a přípravou letní večeře nemusíte trávit dlouhou dobu.

Kuřecí sendviče nejen k vodě

Chystáte se na výlet, k rybníku nebo na piknik? Kuřecí maso je pak vaším největším spojencem.

  • Kuřecí prsní nebo stehenní řízky nemusíte nijak zvlášť ochucovat ani marinovat. Úplně postačí, když je zprudka opečete z obou stran na oleji či másle a necháte v teple dojít.
  • Když maso vychladne, nakrájejte ho na silnější plátky nebo natrhejte. Vznikne tak základí náplň sendvičů a wrapů. Naplněné masem, zeleninou a omáčkami dokonale zaženou hlad na cestách.
  • I v případě, že se na výlet nechystáte nebo vám nakonec nevyšlo počasí, předpřipravené maso se vám bude hodit. Ke kuřecímu masu přidejte nasucho opečené papriky a směs ochuťte římským kmínem, koriandrem a limetkovou šťávou. Spolu s chedarem ji zabalte do tortillových placek a zapečte pár minut na grilu nebo v troubě. Na světě je letní verze tacos!

Zdroje: Insanely Good Recipes, Delish