0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polenta s ricottou

Polenta s ricottou

3/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 650 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 40 g
Tuky 40 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo zkusí šalvějovou sůl, už bez ní nevaří!

Suroviny

200 g
instantní polenta
vývar zeleninový 500 ml
80 g
pecorina jemně nastrouhaný
máslo 1 PL
rozmarýn hrst
nasekané
sůl a pepř
ricotta 200 g
olivový olej extra panenský
polenta
plus na vymazání formy
1,5 PL
vločková sůl
šalvěj 1 PL

1 Polentu vsypte do rendlíku s vroucím vývarem (vodou). Vařte a míchejte 2–3 minuty. Pak vmíchejte pecorino, máslo, rozmarýn, sůl a pepř a nechte 10 minut chladnout. Zapracujte ricottu. Hranatou formu vymažte olejem a vyložte potravinářskou fólií. Naplňte ji polentou, upěchujte, uhlaďte a dejte ztuhnout do lednice.

2 Polentu vyjměte pomocí fólie a nakrájejte na delší silné hranolky. V nepřilnavé pánvi rozpalte 1cm vrstvu oleje a po dávkách opečte z obou stran dozlatova.

3 Listy šalvěje jemně nasekejte, osušte je v papírové utěrce a smíchejte v misce s vločkami soli. Ochucenou sůl podávejte k opečené polentě.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Komentáře

Evka Árvová

K tycinkam som spravila este dip z kuslej smotany a cibulky, lebo sa mi to zdalo suche. Piect som to musela po par kuskoch, lebo ked som panvicu nalozila, zacalo sa mi to rozpadavat. Ale inak fajn.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč