Kdo zkusí šalvějovou sůl, už bez ní nevaří!
Suroviny
200
g
instantní polenta
vývar zeleninový
500
ml
80
g
pecorina jemně nastrouhaný
máslo
1
PL
rozmarýn
hrst
nasekané
sůl a pepř
ricotta
200
g
olivový olej extra panenský
polenta
plus na vymazání formy
1,5
PL
vločková sůl
šalvěj
1
PL
1 Polentu vsypte do rendlíku s vroucím vývarem (vodou). Vařte a míchejte 2–3 minuty. Pak vmíchejte pecorino, máslo, rozmarýn, sůl a pepř a nechte 10 minut chladnout. Zapracujte ricottu. Hranatou formu vymažte olejem a vyložte potravinářskou fólií. Naplňte ji polentou, upěchujte, uhlaďte a dejte ztuhnout do lednice.
2 Polentu vyjměte pomocí fólie a nakrájejte na delší silné hranolky. V nepřilnavé pánvi rozpalte 1cm vrstvu oleje a po dávkách opečte z obou stran dozlatova.
3 Listy šalvěje jemně nasekejte, osušte je v papírové utěrce a smíchejte v misce s vločkami soli. Ochucenou sůl podávejte k opečené polentě.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hodujte po italsku(5 receptů)
Komentáře
Evka Árvová
21.12.2017 22:34
K tycinkam som spravila este
K tycinkam som spravila este dip z kuslej smotany a cibulky, lebo sa mi to zdalo suche. Piect som to musela po par kuskoch, lebo ked som panvicu nalozila, zacalo sa mi to rozpadavat. Ale inak fajn.