Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza s hříbky a bazalkou
Pizza s hříbky a bazalkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pizza s hříbky a bazalkou

3.8/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1092 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 16 g
Tuky 84 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Než vyndáte pizzu z trouby, můžete hosty uvítat studenými předkrmy – olivami, sušenými rajčaty, salámem... A až pak pizzu vytáhnete, dobře ji hlídejte, aby nezmizela dřív, než stačíte svolat všechny hosty ke stolu.

Náš tip: Milujete pizzu? Dejte si také pravou italskou pizzu s mortadellou a burratou z Líné kuchařky podle našeho videoreceptu

Skryt pre seznam

Suroviny

lesní houby 350 g
olivový olej extra panenský 2 ČL
česnek 2 stroužky
na tenké plátky
sůl a pepř
drcený barevný
1 bal
rozválené těsto na pizzu
natrhaná
houby 1 PL
rozdrcený na prach
bazalka hrst

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 °C a rozpalte v ní pečicí plech.

2

Hříbky nakrájejte na plátky. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a hříbky na něm opečte, ke konci přidejte česnek. Směs osolte a opepřete a nechte zchladnout.

3

Plát těsta podélně rozpulte a upravte na pečicí papír dvě obdélníkové pizzy s okrajem.

4

Těsto potřete mascarpone, obložte opečenými houbami a poklaďte mozzarellou.

5

Posypte houbovým prachem, pepřem a bylinkami (část bazalky si nechte na závěr).

6

Papír s pizzou přetáhněte na rozpálený plech, zakápněte olejem a pečte asi 15 minut dozlatova a dokřupava.

7

Nechte chvíli odpočinout, pak ozdobte zbylou bazalkou, nakrájejte a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín