Pizza s hříbky a bazalkou

Pizza s hříbky a bazalkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1092 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 16 g
Tuky 84 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Než vyndáte pizzu z trouby, můžete hosty uvítat studenými předkrmy – olivami, sušenými rajčaty, salámem... A až pak pizzu vytáhnete, dobře ji hlídejte, aby nezmizela dřív, než stačíte svolat všechny hosty ke stolu.

Související recepty

Suroviny

lesní houby 350 g
olivový olej extra panenský 2 ČL
česnek 2 stroužky
na tenké plátky
sůl a pepř
drcený barevný
1 bal
rozválené těsto na pizzu
mascarpone 4 PL
mozzarella 250 g
natrhaná
houby 1 PL
rozdrcený na prach
bazalka hrst

1 Předehřejte troubu na 220 °C a rozpalte v ní pečicí plech. Hříbky nakrájejte na plátky. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a hříbky na něm opečte, ke konci přidejte česnek. Směs osolte a opepřete a nechte zchladnout.

2 Plát těsta podélně rozpulte a upravte na pečicí papír dvě obdélníkové pizzy s okrajem. Těsto potřete mascarpone, obložte opečenými houbami a poklaďte mozzarellou. Posypte houbovým prachem, pepřem a bylinkami (část bazalky si nechte na závěr). Papír s pizzou přetáhněte na rozpálený plech, zakápněte olejem a pečte asi 15 minut dozlatova a dokřupava. Nechte chvíli odpočinout, pak ozdobte zbylou bazalkou, nakrájejte a podávejte.

Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit