Než vyndáte pizzu z trouby, můžete hosty uvítat studenými předkrmy – olivami, sušenými rajčaty, salámem... A až pak pizzu vytáhnete, dobře ji hlídejte, aby nezmizela dřív, než stačíte svolat všechny hosty ke stolu.
Náš tip: Milujete pizzu? Dejte si také pravou italskou pizzu s mortadellou a burratou z Líné kuchařky podle našeho videoreceptu
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 220 °C a rozpalte v ní pečicí plech.
Hříbky nakrájejte na plátky. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a hříbky na něm opečte, ke konci přidejte česnek. Směs osolte a opepřete a nechte zchladnout.
Plát těsta podélně rozpulte a upravte na pečicí papír dvě obdélníkové pizzy s okrajem.
Těsto potřete mascarpone, obložte opečenými houbami a poklaďte mozzarellou.
Posypte houbovým prachem, pepřem a bylinkami (část bazalky si nechte na závěr).
Papír s pizzou přetáhněte na rozpálený plech, zakápněte olejem a pečte asi 15 minut dozlatova a dokřupava.
Nechte chvíli odpočinout, pak ozdobte zbylou bazalkou, nakrájejte a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hodujte po italsku(5 receptů )
- Co s plným košíkem hub? Vyberte si ze 45 skvělých houbových receptů od zapečených palačinek s houbami po slaný koláč(47 receptů )
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů )