Pizza s hříbky a bazalkou

Pizza s hříbky a bazalkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1092 kcal
Bílkoviny 63 g
Cukr 16 g
Tuky 84 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Než vyndáte pizzu z trouby, můžete hosty uvítat studenými předkrmy – olivami, sušenými rajčaty, salámem... A až pak pizzu vytáhnete, dobře ji hlídejte, aby nezmizela dřív, než stačíte svolat všechny hosty ke stolu.

Suroviny

lesní houby 350 g
olivový olej extra panenský 2 ČL
česnek 2 stroužky
na tenké plátky
sůl a pepř
drcený barevný
1 bal
rozválené těsto na pizzu
mascarpone 4 PL
mozzarella 250 g
natrhaná
houby 1 PL
rozdrcený na prach
bazalka hrst

1 Předehřejte troubu na 220 °C a rozpalte v ní pečicí plech. Hříbky nakrájejte na plátky. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a hříbky na něm opečte, ke konci přidejte česnek. Směs osolte a opepřete a nechte zchladnout.

2 Plát těsta podélně rozpulte a upravte na pečicí papír dvě obdélníkové pizzy s okrajem. Těsto potřete mascarpone, obložte opečenými houbami a poklaďte mozzarellou. Posypte houbovým prachem, pepřem a bylinkami (část bazalky si nechte na závěr). Papír s pizzou přetáhněte na rozpálený plech, zakápněte olejem a pečte asi 15 minut dozlatova a dokřupava. Nechte chvíli odpočinout, pak ozdobte zbylou bazalkou, nakrájejte a podávejte.

Základní těsto na pizzu

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit