Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2014/11

Rychlé večeře z trouby

Žhavé chilli papričky

Sváteční husa

Podzimní koláče

Pomalé pečení

Husté a syté polévky

Pravé italské rizoto

Jedlé dárky

Upoutávky z Apetitu

Hodujte po italsku

Toužíte po slunci? Dobré jídlo zažene smutek a připomene leetní dovolenou.

Sladký chlebíček

1 těsto – 6 variant

Na víkend: pomalé pečení

Pomalu dušené maso se vám odmění dokonale koncentrovanou chutí a konzistencí, která se doslova rozplývá na jazyku.

Nová surovina: quinoa

Výborně chutná, je zdravá a navíc univerzální. Díky našim receptům zdomácní i u vás.

Recepty z vydání

2006/9

Září 2006

Dušičkové pusinky

Leckdo by řekl, že pusinky jsou nuda, ale když k nim pustíte děti, během chvilky máte armádu vtipných duchů a dušiček.

Mrkající chameleon

Chameleon? Kdo ví, proč se tak nápoj jmenuje – možná že když si drink namícháte, zezelenáte jako...

Sladkokyselé švestkové čatní se šalotkami na červeném víně

Tohle čatní vás díky zázvoru pěkně zahřeje a při vaření vám provoní celou domácnost. Je vynikající k...

Dýňová polévka s krutony a smetanou

Z dýní se dají uvařit spousty dobrých jídel – slaných, sladkých, pikantních. U nás ale pořád vede...

Kančí Stroganoff

Tradičně se dělá z hovězí svíčkové a se žampiony, ale k divočákovi pasují lesní houby přece jenom lépe.

Pizza s hříbky a bazalkou

Než vyndáte pizzu z trouby, můžete hosty uvítat studenými předkrmy – olivami, sušenými rajčaty,...

Vepřová plec s parmazánovou omáčkou

Pomalu dušené maso se vám odmění dokonale koncentrovanou chutí a konzistencí, která se doslova rozplývá na jazyku.

Hovězí hrudí na paprice a pivě

Tenhle podceňovaný kousek masa, který se obyčejně používá jen na polévku, získá dlouhým dušením úžasnou...

Hovězí carpaccio s nakládanými citrony a kapary

Famózní italský vynález nadchne i vás!

Polenta s ricottou

Kdo zkusí šalvějovou sůl, už bez ní nevaří!

Špagety s plody moře a koprem

Tyhle špagety si zamilujete hned ze dvou důvodů: pro zajímavou chuť a pro jednoduchou přípravu. Nadšeni budou ti, kdo...

Citronový koláč

Citronová náplň je díky smetaně a pečení při nízké teplotě tak jemná, že úplně zapomenete na to, že...

Základní chlebíček

Jemné těsto s vůní vanilky

Burger s quinoou & tzatziki

Netradiční večeře nebo vydatná svačina

Pilaf s meruňkami, pistáciemi a goudou

Zajímavější než klasický rýžový

Pomalu pečené kuře se žampiony a marsalou

Ani dlouhý pobyt v troubě kuřeti neublíží

Jehněčí kolínka s balzamikovým octem

Maso jehněčích kolínek je tužší než třeba u kýty, ale zároveň má díky kolagenu silnější chuť. Pomalé dušení způsobí, že...

Stánin ‚skládací‘ boršč (čili lego polévka)

Boršč pro všechny: řepu si dá jen ten, kdo ji má rád!

Přidat komentář