0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí carpaccio s nakládanými citrony a kapary

Hovězí carpaccio s nakládanými citrony a kapary

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 982 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 2 g
Tuky 66 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Famózní italský vynález nadchne i vás!

Suroviny

svíčková 500 g
sůl
pepř mletý
čerstvě mletý
olivový olej extra panenský 50 ml
kapary 1 PL
naložené v soli, propláchnuté a okapané
citronová štáva 1 PL
vinný ocet bílý 1 PL
citron 1 PL
nakládané nasekané
petrželka
nasekaná

1 Maso posypte solí a pepřem, zabalte do potravinářské fólie a uložte na hodinu do mrazničky (díky tomu půjde líp krájet na opravdu tenké plátky; nebojte se, velmi rychle roztají). Lžíci oleje zahřejte na pánvi, vsypte kapary a 3–4 minuty je opékejte dokřupava. Osušte na ubrousku a nechte zchladnout.

2 Připravte si dresink: promíchejte citronovou šťávu, ocet a nasekané naložené citrony. Osolte a opepřete.

3 Vybalte maso z fólie a nakrájte ho velmi ostrým nožem na co nejtenčí plátky. Na talíře nebo velkou mísu naaranžujte maso, opečené kapary a petrželku. Zakapejte olivovým olejem a citronovým dresinkem a ihned podávejte. 

NĚCO NAVÍC

Nakládané citrony koupíte v prodejnách s arabskými specialitami nebo si je můžete udělat sami. Rozkrojte podélně 6 biocitronů na čtvrtky tak, aby na spodní straně držely u sebe. Z 250 g hrubé mořské soli nasypte do každého citronu, co se vejde, a citrony vraťte do původního tvaru. Vrstvěte je do vysterilizované sklenice s 8 kuličkami černého pepře, 4 bobkovými listy, 2 hvězdičkami badyánu a zbylou solí. Přelijte šťávou ze 6 velkých citronů a případně dolijte vodou, aby byly ponořené. Sklenice uzavřete a citrony nechte uležet 4–6 týdnů; během prvních pár dní občas sklenici obraťte, aby se sůl dostala všude. Uložené mimo chladničku vydrží až jeden rok. Tuto delikatesu pak využijete nejen v arabské kuchyni. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti
  • Zdraví a výživa

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti

Už jste o tomto trendu, který razí řada českých i zahraničních celebrit slyšeli? Pravidelné pití vlažné vody s citronem po ránu má podle mnohých blahodárné účinky na lidský organismus. Přináší tato rutina opravdu nějaké benefity? ...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! ...

Obchod Apetit