Hovězí carpaccio s nakládanými citrony a kapary

Hovězí carpaccio s nakládanými citrony a kapary

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 982 kcal
Bílkoviny 100 g
Cukr 2 g
Tuky 66 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Famózní italský vynález nadchne i vás!

Suroviny

svíčková 500 g
vločková sůl
pepř mletý
čerstvě mletý
olivový olej extra panenský 50 ml
kapary 1 PL
naložené v soli, propláchnuté a okapané
citronová štáva 1 PL
vinný ocet bílý 1 PL
citron 1 PL
nakládané nasekané
petrželka
nasekaná

1 Maso posypte solí a pepřem, zabalte do potravinářské fólie a uložte na hodinu do mrazničky (díky tomu půjde líp krájet na opravdu tenké plátky; nebojte se, velmi rychle roztají). Lžíci oleje zahřejte na pánvi, vsypte kapary a 3–4 minuty je opékejte dokřupava. Osušte na ubrousku a nechte zchladnout.

2 Připravte si dresink: promíchejte citronovou šťávu, ocet a nasekané naložené citrony. Osolte a opepřete.

3 Vybalte maso z fólie a nakrájte ho velmi ostrým nožem na co nejtenčí plátky. Na talíře nebo velkou mísu naaranžujte maso, opečené kapary a petrželku. Zakapejte olivovým olejem a citronovým dresinkem a ihned podávejte. 

NĚCO NAVÍC

Nakládané citrony koupíte v prodejnách s arabskými specialitami nebo si je můžete udělat sami. Rozkrojte podélně 6 biocitronů na čtvrtky tak, aby na spodní straně držely u sebe. Z 250 g hrubé mořské soli nasypte do každého citronu, co se vejde, a citrony vraťte do původního tvaru. Vrstvěte je do vysterilizované sklenice s 8 kuličkami černého pepře, 4 bobkovými listy, 2 hvězdičkami badyánu a zbylou solí. Přelijte šťávou ze 6 velkých citronů a případně dolijte vodou, aby byly ponořené. Sklenice uzavřete a citrony nechte uležet 4–6 týdnů; během prvních pár dní občas sklenici obraťte, aby se sůl dostala všude. Uložené mimo chladničku vydrží až jeden rok. Tuto delikatesu pak využijete nejen v arabské kuchyni. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit