0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí carpaccio s nakládanými citrony a kapary

Hovězí carpaccio s nakládanými citrony a kapary

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 982 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 2 g
Tuky 66 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Famózní italský vynález nadchne i vás!

Suroviny

svíčková 500 g
sůl
pepř mletý
čerstvě mletý
olivový olej extra panenský 50 ml
kapary 1 PL
naložené v soli, propláchnuté a okapané
citronová šťáva 1 PL
vinný ocet bílý 1 PL
nakládané nasekané
petrželka
nasekaná

1 Maso posypte solí a pepřem, zabalte do potravinářské fólie a uložte na hodinu do mrazničky (díky tomu půjde líp krájet na opravdu tenké plátky; nebojte se, velmi rychle roztají). Lžíci oleje zahřejte na pánvi, vsypte kapary a 3–4 minuty je opékejte dokřupava. Osušte na ubrousku a nechte zchladnout.

2 Připravte si dresink: promíchejte citronovou šťávu, ocet a nasekané naložené citrony. Osolte a opepřete.

3 Vybalte maso z fólie a nakrájte ho velmi ostrým nožem na co nejtenčí plátky. Na talíře nebo velkou mísu naaranžujte maso, opečené kapary a petrželku. Zakapejte olivovým olejem a citronovým dresinkem a ihned podávejte. 

NĚCO NAVÍC

Nakládané citrony koupíte v prodejnách s arabskými specialitami nebo si je můžete udělat sami. Rozkrojte podélně 6 biocitronů na čtvrtky tak, aby na spodní straně držely u sebe. Z 250 g hrubé mořské soli nasypte do každého citronu, co se vejde, a citrony vraťte do původního tvaru. Vrstvěte je do vysterilizované sklenice s 8 kuličkami černého pepře, 4 bobkovými listy, 2 hvězdičkami badyánu a zbylou solí. Přelijte šťávou ze 6 velkých citronů a případně dolijte vodou, aby byly ponořené. Sklenice uzavřete a citrony nechte uležet 4–6 týdnů; během prvních pár dní občas sklenici obraťte, aby se sůl dostala všude. Uložené mimo chladničku vydrží až jeden rok. Tuto delikatesu pak využijete nejen v arabské kuchyni. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč