0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí carpaccio s nakládanými citrony a kapary

Hovězí carpaccio s nakládanými citrony a kapary

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 982 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 2 g
Tuky 66 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Famózní italský vynález nadchne i vás!

Suroviny

svíčková 500 g
sůl
pepř mletý
čerstvě mletý
olivový olej extra panenský 50 ml
kapary 1 PL
naložené v soli, propláchnuté a okapané
citronová štáva 1 PL
vinný ocet bílý 1 PL
citron 1 PL
nakládané nasekané
petrželka
nasekaná

1 Maso posypte solí a pepřem, zabalte do potravinářské fólie a uložte na hodinu do mrazničky (díky tomu půjde líp krájet na opravdu tenké plátky; nebojte se, velmi rychle roztají). Lžíci oleje zahřejte na pánvi, vsypte kapary a 3–4 minuty je opékejte dokřupava. Osušte na ubrousku a nechte zchladnout.

2 Připravte si dresink: promíchejte citronovou šťávu, ocet a nasekané naložené citrony. Osolte a opepřete.

3 Vybalte maso z fólie a nakrájte ho velmi ostrým nožem na co nejtenčí plátky. Na talíře nebo velkou mísu naaranžujte maso, opečené kapary a petrželku. Zakapejte olivovým olejem a citronovým dresinkem a ihned podávejte. 

NĚCO NAVÍC

Nakládané citrony koupíte v prodejnách s arabskými specialitami nebo si je můžete udělat sami. Rozkrojte podélně 6 biocitronů na čtvrtky tak, aby na spodní straně držely u sebe. Z 250 g hrubé mořské soli nasypte do každého citronu, co se vejde, a citrony vraťte do původního tvaru. Vrstvěte je do vysterilizované sklenice s 8 kuličkami černého pepře, 4 bobkovými listy, 2 hvězdičkami badyánu a zbylou solí. Přelijte šťávou ze 6 velkých citronů a případně dolijte vodou, aby byly ponořené. Sklenice uzavřete a citrony nechte uležet 4–6 týdnů; během prvních pár dní občas sklenici obraťte, aby se sůl dostala všude. Uložené mimo chladničku vydrží až jeden rok. Tuto delikatesu pak využijete nejen v arabské kuchyni. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč