Polenta s ricottou

Polenta s ricottou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 650 kcal
Bílkoviny 34 g
Cukr 40 g
Tuky 40 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kdo zkusí šalvějovou sůl, už bez ní nevaří!

Suroviny

200 g
instantní polenta
vývar zeleninový 500 ml
80 g
pecorina jemně nastrouhaný
máslo 1 PL
rozmarýn hrst
nasekané
sůl a pepř
ricotta 200 g
olivový olej extra panenský
polenta
plus na vymazání formy
1.5 PL
vločková sůl
šalvěj 1 PL

1 Polentu vsypte do rendlíku s vroucím vývarem (vodou). Vařte a míchejte 2–3 minuty. Pak vmíchejte pecorino, máslo, rozmarýn, sůl a pepř a nechte 10 minut chladnout. Zapracujte ricottu. Hranatou formu vymažte olejem a vyložte potravinářskou fólií. Naplňte ji polentou, upěchujte, uhlaďte a dejte ztuhnout do lednice.

2 Polentu vyjměte pomocí fólie a nakrájejte na delší silné hranolky. V nepřilnavé pánvi rozpalte 1cm vrstvu oleje a po dávkách opečte z obou stran dozlatova.

3 Listy šalvěje jemně nasekejte, osušte je v papírové utěrce a smíchejte v misce s vločkami soli. Ochucenou sůl podávejte k opečené polentě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit