Kdo zkusí šalvějovou sůl, už bez ní nevaří!
Postup
1
Polentu vsypte do rendlíku s vroucím vývarem (vodou). Vařte a míchejte 2-3 minuty. Pak vmíchejte pecorino, máslo, rozmarýn, sůl a pepř a nechte 10 minut chladnout. Zapracujte ricottu. Hranatou formu vymažte olejem a vyložte potravinářskou fólií. Naplňte ji polentou, upěchujte, uhlaďte a dejte ztuhnout do lednice.
2
Polentu vyjměte pomocí fólie a nakrájejte na delší silné hranolky. V nepřilnavé pánvi rozpalte 1cm vrstvu oleje a po dávkách opečte z obou stran dozlatova.
3
Listy šalvěje jemně nasekejte, osušte je v papírové utěrce a smíchejte v misce s vločkami soli. Ochucenou sůl podávejte k opečené polentě.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hodujte po italsku(5 receptů )
Komentáře
K tycinkam som spravila este dip z kuslej smotany a cibulky, lebo sa mi to zdalo suche. Piect som to musela po par kuskoch, lebo ked som panvicu nalozila, zacalo sa mi to rozpadavat. Ale inak fajn.