Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polenta s ricottou

Polenta s ricottou

3/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 650 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 40 g
Tuky 40 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo zkusí šalvějovou sůl, už bez ní nevaří!

Suroviny

200 g
instantní polenta
vývar zeleninový 500 ml
80 g
pecorina jemně nastrouhaný
rozmarýn hrst
nasekané
sůl a pepř
ricotta 200 g
olivový olej extra panenský
polenta
plus na vymazání formy
1,5 PL
vločková sůl
šalvěj 1 PL

Postup

1

Polentu vsypte do rendlíku s vroucím vývarem (vodou). Vařte a míchejte 2-3 minuty. Pak vmíchejte pecorino, máslo, rozmarýn, sůl a pepř a nechte 10 minut chladnout. Zapracujte ricottu. Hranatou formu vymažte olejem a vyložte potravinářskou fólií. Naplňte ji polentou, upěchujte, uhlaďte a dejte ztuhnout do lednice.

2

Polentu vyjměte pomocí fólie a nakrájejte na delší silné hranolky. V nepřilnavé pánvi rozpalte 1cm vrstvu oleje a po dávkách opečte z obou stran dozlatova.

3

Listy šalvěje jemně nasekejte, osušte je v papírové utěrce a smíchejte v misce s vločkami soli. Ochucenou sůl podávejte k opečené polentě.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Komentáře

21.12.2017 22:34

K tycinkam som spravila este dip z kuslej smotany a cibulky, lebo sa mi to zdalo suche. Piect som to musela po par kuskoch, lebo ked som panvicu nalozila, zacalo sa mi to rozpadavat. Ale inak fajn.

Apetit magazín