Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 18064 kcal
Bílkoviny 919 g
Sacharidy 2753 g
Tuky 313 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dezert má velkou letní výhodu – nepřipravuje se v troubě, ale v mrazáku. Jeho základem je dobrý jemný tvaroh, smetana a křupavé piškoty, které by měly nasáknout likérem, ale neměly by se úplně rozmočit. Želatina dezert zpevní – a jahody z něj vytvoří aromatickou bombu.

Suroviny

krupicový cukr 200 g
lze nahradit moučkovým
smetana ke šlehání 500 ml
tvaroh 500 g
jemný, lze nahradit zcela nebo částečně mascarpone
vanilkový cukr 1 bal
jahody 300 g
na plátky
višňovice 7 PL
griotka, lze nahradit jiným aromatickým alkoholem
piškoty 32 ks
želatina 4 plátky

1Jahody a piškoty zakapejte griotkou.

2Smetanu ušlehejte s 20 g cukru a vanilinovým cukrem. Zbylý cukr, vanilinový cukr a tvaroh nebo mascarpone utřete, aby se směs spojila.

3Do kastrůlku natočte studenou vodu a na pět minut do ní vložte želatinu, aby změkla. Pak ji trochu zahřejte a míchejte, až se rozpustí. Nechte trochu vychladnout.

4Do smetany vmíchejte plátky nebo kousky jahod a želatinu. Spojte s tvarohovým krémem.

5Formu vyložte potravinovou fólií tak, abyste jí mohli tiramisu překrýt, než ho dáte chladit. Na dno formy rozložte tenké plátky jahod, na ty dejte část tvarohového krému a na něj piškoty. Pokračujte ve vrstvení, dokud nespotřebujete všechny suroviny.

6Přetáhněte fólií a nechte dezert vychladit a zpevnit, nejlépe přes noc.

Tip Apetitu:
✔ Tiramisu se dobře chladí v podlouhlé kovové formě na biskupský chlebíček. Úplně ale postačí i hranatá plastová nádoba.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Anonym

prosím kde kupujete plátkovou želatinu?

Anonym

v každém supermarketu

Anonym

Recept se nachází v č. 7/04, str.42

Anonym

Tiramisu se vychladí i vlednici, do mrazáku je ho dávat zbytečné. Jinak vynikající recept, místo brandy jsem použila maraschino a kombinovala tvaroh napůl s mascarpone.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...
Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...

Obchod Apetit