Právě v takto jednoduchém receptu nejvíc vynikne skvělá chuť čerstvých jahod. Dospělí si pod sníh mohou přilít i trochu likéru.
Suroviny
jahody
500
g
odstopkované
krupicový cukr
40
g
škrob
2
ČL
Na pusinky
bílek
75
ml
cca ze 2 vajec
krupicový cukr
110
g
škrob
1
PL
vinný ocet bílý
1
ČL
smetana ke šlehání
125
ml
k podávání
Postup
1
Troubu předehřejte na 150 ºC. Jahody přepulte, promíchejte s cukrem a škrobem a rozdělte do zapékacích misek.
2
Z bílků ušlehejte pevný sníh. Postupně zašlehejte cukr, až bude směs lesklá a tuhá. Potom zašlehejte škrob a ocet.
3
Rozdělte na jahody v miskách a pečte v troubě asi 40–45 minut. Podávejte s ušlehanou smetanou.