Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené jahody se sněhovými pusinkami

Pusinkové jahody
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené jahody se sněhovými pusinkami

3.6/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1314 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 211 g
Tuky 41 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Právě v takto jednoduchém receptu nejvíc vynikne skvělá chuť čerstvých jahod. Dospělí si pod sníh mohou přilít i trochu likéru.

Suroviny

jahody 500 g
odstopkované
krupicový cukr 40 g
škrob 2 ČL
Na pusinky
bílek 75 ml
cca ze 2 vajec
krupicový cukr 110 g
škrob 1 PL
vinný ocet bílý 1 ČL
k podávání

1 Troubu předehřejte na 150 ºC. Jahody přepulte, promíchejte s cukrem a škrobem a rozdělte do zapékacích misek.

2 Z bílků ušlehejte pevný sníh. Postupně zašlehejte cukr, až bude směs lesklá a tuhá. Potom zašlehejte škrob a ocet.

3 Rozdělte na jahody v miskách a pečte v troubě asi 40–45 minut. Podávejte s ušlehanou smetanou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč