Ve dnech, kdy je lednice prázdná, asi většina z nás ingredience v konzervách a balíčcích pro tyto chutné těstoviny najde ve spíži
Suroviny
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
najemno nakrájená
česnek
2
stroužky
najemno
rajče
400
g
konzervovaná
chilli sušené
½
krupicový cukr
1
ČL
těstoviny
500
g
mašličky
tuňák
100
g
konzervovaný, bez nálevu
bazalka
1
hrst
sůl
pepř
Postup
1
Ve velké pánvi nebo v hrnci rozpalte olej. Vhoďte na něj cibuli a několik minut ji smažte. Pak přimíchejte česnek, rajčata, chilli a cukr. Osolte, opepřete a přiveďte k varu. Všechno důkladně promíchejte a poté nechte pět minut mírně vařit.
2
Mezitím přiveďte ve velkém hrnci k varu osolenou vodu. Vložte do ní těstoviny a uvařte je podle pokynů na obalu. Tuňáka rozdělte na kousky, přidejte do omáčky a prohřejte.
3
Těstoviny sceďte, přidejte k omáčce a přimíchejte lístky bazalky, pokud máte. Dobře opepřete a podávejte.
Komentáře