Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s tuňákem a sýrem
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 33
Do 50 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3007 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 221 g
Tuky 169 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečené těstoviny s tuňákem a sýrem, jsou středomořská klasika, kterou připravíte i na chalupě, chatě či dovolené s miniaturní kuchyňkou. Navíc vám na recept stačí jen pár ingrediencí, včetně uvařených těstovin (klidně zbylých od oběda), tuňáka z konzervy, sýr a koření.

Suroviny

těstoviny 400 g
vrtule, penne
sůl
na osolení vody
tuňák (konzerva) 200 g
bazalkové pesto 190 g
nebo jiné
čedar 100 g
strouhaný, lze nahradit blaťáckým zlatem
rajčata cherry 250 g
rozpůlená
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Těstoviny dejte vařit podle návodu. Mezitím vyklopte tuňáka do mísy a přidejte pesto. Zpracujte vařečkou. Vmíchejte třetinu sýra a všechna rajčata. Zahřejte gril na vysokou teplotu.
 

2

Těstoviny slijte a smíchejte se směsí v míse. Pak vše vsypte do mělké zapékací nádoby a posypte zbývajícím sýrem. Nádobu dejte pod gril a 3–4 minuty zapékejte, aby se sýr tak tak roztekl. Zapečené těstoviny s tuňákem podávejte nejlépe se zeleným salátem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...