0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s tuňákem a sýrem

Těstoviny s tuňákem a sýrem
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Těstoviny s tuňákem a sýrem

4.4/5 Počet hodnocení: 30
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3007 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 221 g
Tuky 169 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Středomořská klasika, kterou připravíte i na chatě, chalupě na dovolené s miniaturní kuchyňkou nebo na táboře. Zapečené těstoviny s tuňákem, rajčaty a sýrem jsou prostě skvostné.

Suroviny

těstoviny 400 g
vrtule, penne
sůl
na osolení vody
tuňák (konzerva) 200 g
bazalkové pesto 190 g
čedar 100 g
strouhaný
rajčata cherry 250 g
rozpůlená
pepř

Postup

1

Těstoviny dejte vařit podle návodu. Mezitím vyklopte tuňáka do mísy a přidejte pesto. Zpracujte vařečkou. Vmíchejte třetinu sýra a všechna rajčata. Zahřejte gril na vysokou teplotu.
 

2

Těstoviny slijte a smíchejte se směsí v míse. Pak vše vsypte do mělké zapékací nádoby a posypte zbývajícím sýrem. Nádobu dejte pod gril a 3–4 minuty zapékejte, aby se sýr tak tak roztekl. Podávejte nejlépe se zeleným salátem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč