Zapečené těstoviny s tuňákem a sýrem, jsou středomořská klasika, kterou připravíte i na chalupě, chatě či dovolené s miniaturní kuchyňkou. Navíc vám na recept stačí jen pár ingrediencí, včetně uvařených těstovin (klidně zbylých od oběda), tuňáka z konzervy, sýr a koření.
Suroviny
těstoviny
400
g
vrtule, penne
sůl
na osolení vody
tuňák (konzerva)
200
g
bazalkové pesto
190
g
nebo jiné
čedar
100
g
strouhaný, lze nahradit blaťáckým zlatem
rajčata cherry
250
g
rozpůlená
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Těstoviny dejte vařit podle návodu. Mezitím vyklopte tuňáka do mísy a přidejte pesto. Zpracujte vařečkou. Vmíchejte třetinu sýra a všechna rajčata. Zahřejte gril na vysokou teplotu.
2
Těstoviny slijte a smíchejte se směsí v míse. Pak vše vsypte do mělké zapékací nádoby a posypte zbývajícím sýrem. Nádobu dejte pod gril a 3–4 minuty zapékejte, aby se sýr tak tak roztekl. Zapečené těstoviny s tuňákem podávejte nejlépe se zeleným salátem.