Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč s drobným ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5622 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 590 g
Tuky 296 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak zužitkovat ovoce z mrazáku aneb rychlý chalupářský koláč inspirovaný italskými recepty. Olivový olej dodá těstu vláčnost a pomerančová i citronová kůra zase vůni. Ovoce namočte před strouháním do horké vody, zbavíte ho tak zbytků chemického postřiku.

Suroviny

máslo
na vymazání plechu
vejce 4 ks
velká, pokojové teploty
krupicový cukr 270 g
máslo 180 g
rozpuštěné
olivový olej panenský 100 ml
mléko 150 ml
vanilka 1 špetka
pravá, mletá
mouka pšeničná hladká 390 g
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
sůl 1 špetka
ze dvou citrónů
ze dvou pomerančů
třeba rybízu, angreštu, borůvek, malin, kuliček vína
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Vymastěte plech o rozměru 21 x 31 cm a vyložte dno pečicím papírem. (Klidně použijte větší plech, jen počítejte s tím, že těsto bude tenčí a zkrátí se doba pe­čení.)

2

Cukr a vejce utřete do pěny a do té pak zašlehejte máslo, olej, mléko i vanilku. Pořád­ně promíchejte a potom do směsi prosijte mouku, prášek do pečiva a sůl. Vmíchejte cit­ronovou i pomerančovou kůru a nechte asi de­set minut stát, aby mouka nasákla tekutinu.

3

Asi čtvrtku ovoce vmíchejte do těsta, nalijte ho na plech, uhlaďte špachtlí a čtvrthodinu pečte.

4

Pak moučník opatrně vysuňte z trouby, poklaďte zbylým ovocem (lehce ho do těsta zatlačte) a pečte ještě 30–40 minut, aby koláč zezlátl a zpevněl. Pak ho dejte vychladnout na mřížku a teprve pak krájejte na řezy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

Uz jsem ho delala dvakrat a je moc dobry!!
Vynechala jsem pomerančovou kůru, použila jsem přírodní hnědý cukr a místo hladké mouky mouku špaldovou. koláč má příjemnou, hnědavou barvu.
Recept se nachází v č.4/06, str.45
Je výborný, olivový olej mu dodá úžasnou chuť. Místo kůry z citronu a pomeranče jsem použila kandované ovoce, které se doma už dlouho povalovalo bez užitku. Super!
děcka, můžete mi poradit jak vypadá mřížka na vychladnutí koláče a kde se kupuje? Díky A.
Jen si nic nekupujte, teda ne kvuli tomuhle kolaci, je na tu mrizku prilis krehky, na mrizku lze prendat tak leda dort
Skvělý. Jeden z nejlepších pro zužitkování rybízu apod.

Apetit magazín

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete
  • Tipy a triky

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete

Rýže basmati vyniká svými dlouhými zrny a aromatickou chutí, podobně jako rýže jasmínová. Roste v podhůří Himálaje, kde jí místní podmínky dodávají jedinečné aroma. Skvěle doprovodí indické pokrmy, nemusíte se však ostýchat uvařit ji i ke...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč